Manifestare despre ultimele descoperiri în recuperarea persoanelor cu handicap
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Manifestare despre ultimele descoperiri în recuperarea persoanelor cu handicap

GALERIE
calculator
  • calculator
- +

Manifestarea „Interfenţe creier - calculator: aplicaţii inginereşti şi medicale“ va avea loc joi, pe 20 februarie, la Palatul Culturii din Iaşi, cei prezenţi la eveniment urmând să afle ultimele descoperiri şi tendinţe din domeniul medical al recuperării persoanelor cu handicap neuromotor, provocat de leziuni la nivelul sistemului nervos central, precum accidentele vascular-cerebrale, şi perspectivele în a crea dispozitive inteligente care să susţină deplasarea voluntară a persoanelor paralizate.

Evenimentul este organizat de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi - Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics“ - ESTEEM România.

Întâlnirea de joi cu publicul ieşean face parte din seria „Seratelor Procopiu la Palat“, acesta fiind evenimentul lunii februarie.

Gazdele manifestării de joi vor fi prof. univ. dr. ing. Marian Poboroniuc, profesor de Robotică şi Controlul Neuroprotezelor, şi dr. ing. Dănuţ Irimia, şef lucrări. Alături de aceştia vor fi prezenţi şi Alina Baciu, asistent universitar, dar şi Alexandru Mitocaru şi Andrei Iulian Roman, doctoranzi, cu toţii de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Invitaţii întâlnirii au participat la „Seratele Procopiu la Palat“ şi în luna mai a anului 2018, când au vorbit despre lumea provocatoare a sistemelor tip robot şi a interfenţelor creier - calculator.

La întâlnirea de joi discuţiile se vor centra pe controlul neuroprotezelor şi interfenţele creier-calculator în domeniul medical al recuperării persoanelor cu handicap neuromotor. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00 în Sala „Ştefan Procopiu“, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări pot fi făcute la adresa esteemro@gmail.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.