Manifestarea omagială IN MEMORIAM Gheorghe Alexa (1891-1985), joi la Muzeul „Poni - Cernătescu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Manifestarea omagială IN MEMORIAM Gheorghe Alexa (1891-1985), joi la Muzeul „Poni - Cernătescu”

GALERIE
afis Gheorghe alexa cut
  • afis Gheorghe alexa cut
- +

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 12.30, la Muzeul „Poni - Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM Gheorghe Alexa (1891-1985).

Organizat în parteneriat cu Arhivele Statului Iaşi, Colegiul de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 30 de ani de la stingerea din viaţă a reputatului profesor chimist Gheorghe Alexa, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Profesorul univ. dr. ing. Gheorghe Alexa este cunoscut îndeosebi ca întemeietor de şcoală superioară  ieşeană  în domeniul chimiei pielii şi a înlocuitorilor din piele. Cercetările, invenţiile şi inovaţiile savantului ieșean au atestat contribuţia deosebită pe care a adus-o în dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare a pieilor pe plan european.

Programul acestui eveniment va include evocări susținute de prof. dr. ing. Nicolae Badea  de la Facultatea de Textile - Pielărie și Management Industrial Iași din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, precum și de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași. Cu acest prilej va avea loc  vernisajul expoziției „Gheorghe Alexa - Documente de referință biografică”, ce va putea fi vizitată până pe 20 noiembrie  mai 2015.

Manifestarea se va încheia cu un mini-concert de muzică clasică, susținut de Clara-Sofia Lupașcu de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care va interpreta, la violoncel, piese din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn și David Popper.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.