Manifestări organizate de ISJ de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Manifestări organizate de ISJ de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi

GALERIE
ISJ Iasi
 • ISJ Iasi
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează în aceste zile o serie de manifestări şi întâlniri dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în fiecare an pe 3 decembrie. Seria de evenimente a început însă de ieri, 2 decembrie, cu un webinar intitulat „Şcoala incluzivă – repere teoretice şi practice”, eveniment care s-a adresat cu prioritate unităţilor de învăţământ din mediul rural care integrează copii cu cerinţe educaţionale speciale, dar care nu au în încadrare profesor de sprijin/itinerant şi nu au participat la formări în domeniul educaţiei incluzive.

Manifestările vor continua şi astăzi, 3 decembrie, cu o masă rotundă care se va desfăşura de la ora 10.00 la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi. Întâlnirea se adresează specialşitilor în problematica educaţiei speciale cu expertiză în tulburarea de spectru autist. Întâlnirea intitulată „Autismul – o nouă provocare profesională pentru mediul şcolar ieşean” va reuni directori, specialişti, autorităţi locale şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care vor dezbate noile provocări din mediul şcolar ieşean în contextul incluziunii şcolare a copiilor diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist. Cu această ocazie va avea loc şi prezentarea programului de formare pe problematica autismului în cadrul proiectului Erasmus+ „Autism They are One Of Us”.

În cadrul evenimentului este cuprinsă şi Campania „Un dar, un zâmbet, o bucurie”, în cadrul căreia elevii, profesorii şi părinţii pot face cadouri elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în luna decembrie. Profesorii, părinţii şi elevii se pot implica în acest proiect în perioada 02-22 decembrie 2021. Campania va ajunge în şcoli, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, prin mesajul transmis de inspectorul şcolar pentru învăţământ special, prof. Gabriela Raus, totodată coordonator judeţean şi regional al activităţilor de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X