Manuale electronice şi şcoli cu internet de mare viteză, în România până în 2016
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

Manuale electronice şi şcoli cu internet de mare viteză, în România până în 2016

GALERIE
manuale
  • manuale
- +

Şcoli conectate la internet de mare viteză şi elevi care vor învăţa după manuale electronice, aşa va arăta educaţia până în 2016.

Potrivit Programului de guvernare 2013 - 2016 pentru Educaţie pus pe site-ul edu.ro, programul „Şcoală de după şcoală” va fi generalizat. Părinţii vor avea parte de un pachet social garantat pentru Educaţie, prin care vor primi asistenţă pentru creşterea copiilor.

În privinţa profesorilor, Ministerul Educaţiei vrea să asigure progresul acestora în carieră pe criterii de competenţă profesională şi, totodată, să ofere mai multe cursuri destinate formării continue a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar.

În strategie este prevăzut şi „un sistem de salarizare şi motivare financiară corespunzător rolului pe care cadrul didactic îl îndeplineşte în societate”.

La capitolul dotări, Ministerul Educaţiei îşi propune ca toate şcolile să fie conectate la Internet de mare viteză, să doteze bibliotecile, inclusiv pe cele virtuale.

Elevii de peste 16 ani vor putea lucra în timpul vacanţelor, mai prevede programul. Ministerul Educaţiei îşi propune să reînfiinţeze din surse extrabugetare agenţia care se ocupă de relaţia dintre şcoala/universitate şi mediul socio-economic.

În programul de guvernare se mai arată că elevii vor avea mult mai multe activităţi extraşcolare şi extracurriculare, cuprinse în politicile educaţionale care să asigure: educaţia pentru sănătate, educaţia civică; educaţia cultural artistică şi ştiinţifică; educaţia ecologică; educaţia prin sport; educaţia rutieră; educaţia pentru dezvoltarea durabilă.

În privinţa învăţământului superior, Guvernul propune relansarea competiţiilor de granturi de cercetare, dar şi finanţarea multianuală corespunzătoare şi previzibilă pentru instituţiile de învăţământ superior din România, pe baza criteriilor de excelenţă.

Profesorii universitari pensionari vor fi păstraţi în sistem prin „stoprarea procesului de pensionare accelerată şi abuzivă a personalităţilor academice”, se mai arată în document.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.