anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Manuale electronice şi şcoli cu internet de mare viteză, în România până în 2016

GALERIE
manuale
 • manuale
- +

Şcoli conectate la internet de mare viteză şi elevi care vor învăţa după manuale electronice, aşa va arăta educaţia până în 2016.

Potrivit Programului de guvernare 2013 - 2016 pentru Educaţie pus pe site-ul edu.ro, programul „Şcoală de după şcoală” va fi generalizat. Părinţii vor avea parte de un pachet social garantat pentru Educaţie, prin care vor primi asistenţă pentru creşterea copiilor.

În privinţa profesorilor, Ministerul Educaţiei vrea să asigure progresul acestora în carieră pe criterii de competenţă profesională şi, totodată, să ofere mai multe cursuri destinate formării continue a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar.

În strategie este prevăzut şi „un sistem de salarizare şi motivare financiară corespunzător rolului pe care cadrul didactic îl îndeplineşte în societate”.

La capitolul dotări, Ministerul Educaţiei îşi propune ca toate şcolile să fie conectate la Internet de mare viteză, să doteze bibliotecile, inclusiv pe cele virtuale.

Elevii de peste 16 ani vor putea lucra în timpul vacanţelor, mai prevede programul. Ministerul Educaţiei îşi propune să reînfiinţeze din surse extrabugetare agenţia care se ocupă de relaţia dintre şcoala/universitate şi mediul socio-economic.

În programul de guvernare se mai arată că elevii vor avea mult mai multe activităţi extraşcolare şi extracurriculare, cuprinse în politicile educaţionale care să asigure: educaţia pentru sănătate, educaţia civică; educaţia cultural artistică şi ştiinţifică; educaţia ecologică; educaţia prin sport; educaţia rutieră; educaţia pentru dezvoltarea durabilă.

În privinţa învăţământului superior, Guvernul propune relansarea competiţiilor de granturi de cercetare, dar şi finanţarea multianuală corespunzătoare şi previzibilă pentru instituţiile de învăţământ superior din România, pe baza criteriilor de excelenţă.

Profesorii universitari pensionari vor fi păstraţi în sistem prin „stoprarea procesului de pensionare accelerată şi abuzivă a personalităţilor academice”, se mai arată în document.

gandul.info

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.