anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

COMUNICAT DE PRESA

Maratonul Internaţional Iaşi: Restricţii de trafic duminică în oraş

GALERIE
maraton
 • maraton
- +

Maratonul International Iasi isi propune sa fie un eveniment sportiv de referinta pentru Municipiul Iasi, dar si la nivel regional, national si international.

Obiectivul principal este unul social, fondurile rezultate in urma organizarii evenimentului fiind destinate finantarii proiectului Ambulanta copiilor.

Proiectul este creat pentru a facilita copiilor bolnavi, vizitele obisnuite la spital, cat si de a-i transporta in cazul unor situatii de urgenta. Uneori devine dificil pentru un copil care sufera de o boala cronica sa calatoreasca in transportul public dupa ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-si face analizele sau dupa ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasa.

Acest proiect are nevoie de o finantare anuala de aproximativ 56 000 euro.

Alte obiective ale actiunii sunt:

– Promovarea unui mod de viata sanatos prin practicarea alergarii.

– Promovarea valorilor sportului in cadrul comunitatii

– Cresterea gradului de constientizare si implicare atat in randul comunitatii sociale cat si in mediul de afaceri

– Promovarea turistica a Iasului

– Oportunitati pentru organizatiile si intreprinzatorii Ieseni.

Evenimentul este conceput ca un spectacol sportiv integral, care sa ofere participantilor si publicului placerea sportului intr-o atmosfera antrenanta si voioasa.

Ne dorim ca Maratonul International Iasi sa fie evenimentul comunitatii alergatorilor ieseni, o competitie de sfarsit de an care sa ofere ocazia fiecaruia sa isi invite prietenii si cunostintele sa viziteze Iasul si sa se bucure impreuna de sportul preferat.

Evenimente similare au loc in Bucuresti (peste 15.000 de participanti in fiecare an), Cluj (peste 8.000 de participanti), Brasov (peste 3.000 de participanti), iar in plan international numeroase evenimente ajung sa depaseasca 30.000 de participanti.

Datorită demarării unor investiții importante demarate pe raza Municipiului Iași, Primăria Municipiului Iași a aprobat în acest an următorul traseu:

START: Palatul Culturii Iași, stânga spre Strada Palat, în Podu Roș se va face dreapta spre Splaiul Bahlui Mal Stâng, în Podul de Piatră se va face stânga spre Șoseaua Națională, apoi stânga spre Splaiul Bahlui Mal Drept, în Podu Roș participanții de la Cursa Populară se vor îndrepta pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la Cros vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de trei ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Semimaraton și Semimaraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de șase ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Maraton și Maraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de 12 ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Pe traseul de mai sus se vor impune restricții de trafic și dacă se impune se va putea ajunge și la închiderea totală a circulației auto.

În același timp, tramvaiele 1, 9 și 13 nu vor circula în data de 27.10.2019.

Programul manifestărilor dedicate Maratonului Internațional Iași din data de 27 octombrie 2019 este următorul:

06:00-08:00 Predare kit-uri participanți - Info Point MII

08:00-08:30 Festivitatea de deschidere

08:00-09:00 Predare numere Cursa Copiilor - Info Point MII

08:30-08:45 Încălzire by Vivertine

09:00-09:20 START MARATONUL INTERNAȚIONAL IAȘI - EDIȚIA 2019

09:20-10:30 CURSA COPIILOR

11:00-12:30 Festivitatea de Premiere

13:30-14:00 Închiderea Traseului

14:00-15:00 Concert Extraordinar Emeric Imre

Mulțumim tuturor ieșenilor și oaspeților orașului nostru pentru răbdare și amabilitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.