Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

Maratonul Internaţional Iaşi: Restricţii de trafic duminică în oraş

GALERIE
maraton
  • maraton
- +

Maratonul International Iasi isi propune sa fie un eveniment sportiv de referinta pentru Municipiul Iasi, dar si la nivel regional, national si international.

Obiectivul principal este unul social, fondurile rezultate in urma organizarii evenimentului fiind destinate finantarii proiectului Ambulanta copiilor.

Proiectul este creat pentru a facilita copiilor bolnavi, vizitele obisnuite la spital, cat si de a-i transporta in cazul unor situatii de urgenta. Uneori devine dificil pentru un copil care sufera de o boala cronica sa calatoreasca in transportul public dupa ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-si face analizele sau dupa ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasa.

Acest proiect are nevoie de o finantare anuala de aproximativ 56 000 euro.

Alte obiective ale actiunii sunt:

– Promovarea unui mod de viata sanatos prin practicarea alergarii.

– Promovarea valorilor sportului in cadrul comunitatii

– Cresterea gradului de constientizare si implicare atat in randul comunitatii sociale cat si in mediul de afaceri

– Promovarea turistica a Iasului

– Oportunitati pentru organizatiile si intreprinzatorii Ieseni.

Evenimentul este conceput ca un spectacol sportiv integral, care sa ofere participantilor si publicului placerea sportului intr-o atmosfera antrenanta si voioasa.

Ne dorim ca Maratonul International Iasi sa fie evenimentul comunitatii alergatorilor ieseni, o competitie de sfarsit de an care sa ofere ocazia fiecaruia sa isi invite prietenii si cunostintele sa viziteze Iasul si sa se bucure impreuna de sportul preferat.

Evenimente similare au loc in Bucuresti (peste 15.000 de participanti in fiecare an), Cluj (peste 8.000 de participanti), Brasov (peste 3.000 de participanti), iar in plan international numeroase evenimente ajung sa depaseasca 30.000 de participanti.

Datorită demarării unor investiții importante demarate pe raza Municipiului Iași, Primăria Municipiului Iași a aprobat în acest an următorul traseu:

START: Palatul Culturii Iași, stânga spre Strada Palat, în Podu Roș se va face dreapta spre Splaiul Bahlui Mal Stâng, în Podul de Piatră se va face stânga spre Șoseaua Națională, apoi stânga spre Splaiul Bahlui Mal Drept, în Podu Roș participanții de la Cursa Populară se vor îndrepta pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la Cros vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de trei ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Semimaraton și Semimaraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de șase ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Maraton și Maraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de 12 ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Pe traseul de mai sus se vor impune restricții de trafic și dacă se impune se va putea ajunge și la închiderea totală a circulației auto.

În același timp, tramvaiele 1, 9 și 13 nu vor circula în data de 27.10.2019.

Programul manifestărilor dedicate Maratonului Internațional Iași din data de 27 octombrie 2019 este următorul:

06:00-08:00 Predare kit-uri participanți - Info Point MII

08:00-08:30 Festivitatea de deschidere

08:00-09:00 Predare numere Cursa Copiilor - Info Point MII

08:30-08:45 Încălzire by Vivertine

09:00-09:20 START MARATONUL INTERNAȚIONAL IAȘI - EDIȚIA 2019

09:20-10:30 CURSA COPIILOR

11:00-12:30 Festivitatea de Premiere

13:30-14:00 Închiderea Traseului

14:00-15:00 Concert Extraordinar Emeric Imre

Mulțumim tuturor ieșenilor și oaspeților orașului nostru pentru răbdare și amabilitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri