Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”,  în cadrul SFR 15

marți, 18 iunie 2024, 12:10
2 MIN
 Marcel Iureș urcă pe scena ieșeană cu spectacolul „Rosto”,  în cadrul SFR 15

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) anunță un nou eveniment special în cadrul ediției aniversare SFR 15, programată în perioada 31 iulie – 4 august 2024, în capitala Moldovei, la Iași. Actorul Marcel Iureș revine la festival și urcă pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”, cu spectacolul de teatru „Rosto”, vineri, 2 august, începând cu ora 19:30.

Marcel Iureș a fost aniversat la ediția a 13-a a festivalului Serile Filmului Românesc și se întoarce la Iași cu spectacolul de teatru considerat „o radiografie sarcastică, asumată și spumoasă” (Luciana Antofi). În zilele de festival, spectatorii se vor putea întâlni cu îndrăgitul actor și la proiecțiile de film din program, ce vor fi anunțate curând.

Marina Constantinescu, critic de teatru, în România Literară: „Acest ROSTO este o bijuterie de colecție. Un Manifest al lui Alexandru Dabija despre educație, o analiză a lipsei de sistem, a erorilor, favoritismelor, imbecilităților, a devierilor de toate felurile, a disfuncțiilor și aberațiilor care bântuie biata noastră societate”.

Andrei Giurgia, director SFR: „Marcel Iureș este unul dintre actorii de calibru ai teatrului și filmului românesc și ne onorează că a acceptat invitația și că va fi prezent la ediția aniversară a festivalului. A fost primit cu mare bucurie în 2022, la ediția cu numărul 13, și nu putea să lipsească de pe lista invitaților de anul acesta, la 15 ani de SFR. Iată că acum avem ocazia să ne bucurăm de un spectacol emoționant, care cu siguranță va fi apreciat de publicul ieșean, chiar de ziua actorului Marcel Iureș – 2 august”.

Biletele sunt puse deja în vânzare, online, pe https://eventbook.ro/theater/bilete-sfr-15-rosto

 DESPRE SPECTACOLUL „ROSTO”

Distribuție: Marcel Iureș, Dan Rădulescu, Ionuț Toader

Regie și scenografie: Alexandru Dabija

Restricție vârstă: 16 ani

Durata: 1h20m (fără pauză)

O producție Teatrul ACT

Intro: Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto” spune o poveste misterioasă, cu infinite nuanțe despre învățământul românesc, oferind o imagine realistă a societății actuale.

Regizorul Alexandru Dabija: „Era Caragiale un reacționar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici așa, nici altminteri. De aceea, deși are palmă grea, îl simțim de-al nostru și-l apelăm tandru «Nenea Iancu». Avea ureche bună și asculta cu atenție. E rândul nostru să-l ascultăm”

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

  • Organizatori: Asociația Artis și Ateneul Național din Iași
  • Susținut de: Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași
  • Partener media oficial: Europa FM
  • Cu sprijinul: UCIN, Dacin Sara
  • Partener de ospitalitate: Unirea Hotel & Spa
  • Transportator oficial: Tarom
  • Mașina oficială: Ford ATI Motors Holding
  • Asigurător oficial: Groupama
  • Cafeaua oficială: Noir Coffee Roasters
  • Parteneri oficiali: Iulius, Cinema Ateneu

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii