anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mare meci mare între Bucureşti şi Cluj. Ghici cum se poziţionează Iaşul?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Un mare meci Bucureşti - Cluj cică se pregăteşte la partidoi, pentru congresul care vine, stimaţi telespectatori, meci în care Iaşul, deşi curtat şi de o parte şi de alta, ne pare că încă nu ştie cum va juca pentru a şi câştiga niscaiva. 

Spun gurile rele că fostul ideolog năstăsist de la Cluj, Vasile Dâncu, ar fi lansat în interiorul partidului o platformă pe care ar vrea să candideze la şefie, simţind se pare un vid de putere la vârf, după eşecurile Dragnea şi Veorica. Gurile rele mai spun că vniversitarul Dâncu ar miza aicea pe votul filialelor oropsite în ultimii ani, mai ales cele din Ardeal şi din Moldova, şi nu pe sprijinul celor din sud, pe care Dragnea şi actuala conducere le-a tot sprijinit.

De cealaltă parte, cică gruparea Ciolacu - Stănescu, adicătelea Buzău - Olt, o curtează deja insistent pe madam Firea, pupila aripii Bucureşti - Voluntari, pentru a o susţine ca viitoare şefă de partid. Dar, iacătă că ne luatărăm cu vorba şi am uitat să vorbim despre Iaşi şi despre Măricel al nostru! Daţi aşadar foaia şi cetiţi pulsuleţul următor!

Conexiuni politice interesante în zona universităţilor ieşene

După cum se ştie, sforarul oltean Stănescu a fost deja la Iaşi şi l-a momit pe nea Măricel, promiţându-i funcţia de vice la nivel naţional dacă va susţine la congres pe cine îi va spune el. Bun, se-nţelege că Măricel va fi unul din cei vreo 20-30 de vici, care cresc de la an la an la număr precum pâinea. Iar Măricel, flatat zice-se peste măsură, cică ar fi bătut palma. De aici, zice-se, şi disidenţele lui Măricel faţă de protectorul său din partidoi, Ionel Ciorăpel de la Neamţ, fost amic de-al lui Dragnea, care pare a se duce la vale, disidenţe accentuate mai ales după licitaţia cu şpitalul mobil, unde nea Măricel nu l-a ascultat de Ciorăpel.

În fine, haideţi să vedem şi pe cine s-ar putea baza Dâncu la Iaşi? Aşa cum ştiţi, Dâncu e bun amic cu vniversitarul Trompea, pretenari de pe vremea UASCR-ului studenţesc, dacă vă mai aduceţi aminte de organizaţia asta, dar îl are la Iaşi şi pe fostul evroparlamentar Divan, din gruparea năstăsistă a partidoiului. Numai că aceştia doi nu mai trag nicio sfoară importantă în partidoiul ieşean de vreun an-doi încoace, iar a miza pe ei e ca şi cum ai înhăma buhaiul la bicicletă.

Gurile rele spun însă că Dâncu ar mai avea niscai conexiuni interesante în zona vniversitară ieşeană, pe care le-ar putea scoate la interval la vremea lui, şi cu care cică l-ar putea convinge inclusiv pe Măricel să schimbe tabără. Căci, se ştie, Firea dacă pierde premăria e ca şi dusă la vale şi în partid, aşa că a merge pe mâna celor ce-o susţin poate fi tare riscant. În fine, staţi pe fază luna asta, că acum se vor alege bobii!

PS: Ce i-au propus adversarii din partid lui Dâncu? Cică dacă vrea să acceadă mai sus, să candideze mai întâi la premăria Clujului. Adicătelea, va fi împins aicea ca să îşi rupă gâtul, şi ca mai apoi să nu mai poată zice nici pâs în partid. Oricum, meci de urmărit: puteţi comanda deja berea şi seminţele!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.