Marea agitată i-a scos pe constănţeni din case. Ei au mers să fotografieze urmările furtunii de ieri

duminică, 19 noiembrie 2023, 17:58
2 MIN
 Marea agitată i-a scos pe constănţeni din case. Ei au mers să fotografieze urmările furtunii de ieri

Constănţenii au ieşit la plimbare, duminică, pe faleza Cazinoului şi în portul Tomis să fotografieze marea agitată, deşi municipiul se află în continuare sub Cod galben de vânt. În portul turistic, furtuna scufundase câteva bărci şi un velier.

Constănţenii s-au îmbrăcat cu haine de iarnă şi au ieşit la plimbare pe faleza Cazinoului. Ei au înfruntat un vânt puternic, dar şi temperaturi scăzute, termometrul arătând un grad Celsius, pentru a fotografia sau filma marea agitată. 

Cei care poate nu erau echipaţi corespunzător pentru această aventură opreau maşinile în portul turistic Tomis sau în apropierea acestuia şi fotografiau din interior valurile care uneori depăşeau digul. În portul Tomis, furtuna de noaptea trecută a scufundat câteva bărci şi un velier. La alte ambarcaţiuni ancorate în port, care nu avuseseră de suferit din cauza vântului puternic, proprietarii veniseră să se asigure că totul este în regulă. 

Urmările puternicei furtuni de noaptea trecută se văd în continuare pe străzi şi bulevarde. Sunt intersecţii în care semafoarele nu funcţionează sau altele în care semafoarele au fost deprinse de vântul puternic şi nu mai pot fi văzute de către şoferi. De asemenea, un copac foarte mare a fost smuls din rădăcină, iar altul a fost rupt de vânt şi în cădere a spart balconul de la apartamentul unui bloc. 

Municipiul Constanţa s-a aflat noaptea trecută sub Cod galben de vânt puternic, rafalele depăşind 100 de km/h. În prezent, tot judeţul Constanţa se află sub atenţionare cod galben de vânt.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii