Marea Britanie şi Germania beneficiază de cel mai ridicat nivel de simpatie în rândul românilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Marea Britanie şi Germania beneficiază de cel mai ridicat nivel de simpatie în rândul românilor

GALERIE
imigranti
  • imigranti
- +

Marea Britanie şi Germania sunt ţările care continuă să beneficieze de cel mai ridicat nivel de simpatie în rândul românilor, relevă un sondaj realizat de Inscop Research.

Potrivit sondajului, respondenţilor li s-a cerut să indice ce fel sentiment au pentru o serie de ţări, variantele de răspuns fiind "mai degrabă pozitiv", "mai degrabă negativ", "nu ştiu sau nu răspund".

Astfel, cele mai simpatizate ţări conform opţiunilor exprimate de respondenţi sunt Marea Britanie, asociată cu un sentiment mai degrabă pozitiv de 75,5% dintre respondenţi, Germania (74,3%), Franţa (73%).

Cele trei ţări sunt urmate, în ceea ce priveşte simpatia românilor de Spania (72,9%), Italia (70,5%) şi SUA (70,3%).

Urmează Belgia, pentru care 67,3% dintre respondenţi au un sentiment mai degrabă pozitiv, şi Olanda cu 66,7%.

Dintre ţările vecine, sentimentele cele mai favorabile se îndreaptă către Republica Moldova faţă de care 65,7% românii declară sentimente pozitive. Grecia acumulează 58% simpatie, Muntenegru 57,1%, în timp ce China este simpatizată de 56,5% dintre români. În partea a doua a clasamentului se regăsesc Serbia (55,5%), Bulgaria (50,3%), Turcia (47,1%) şi Ucraina (41,8%). Pe ultimele două poziţii în topul simpatiei se află Rusia cu 36,8% şi Ungaria cu 29,3%.

Sondajul citat a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 10-17 septembrie 2013. Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.