Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut

GALERIE
ministru uk
  • ministru uk
- +

Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut împotriva COVID-19, a declarat luni Nadhim Zahawi, ministrul responsabil cu campania de vaccinare, relatează Reuters.

Marea Britanie, pe locul al cincilea în lume după numărul de decese asociate COVID-19, încearcă să se numere printre primele ţări care îşi vaccinează populaţia - considerată ca fiind cea mai bună modalitate de a ieşi din pandemie şi de a face economia să funcţioneze din nou.

Potrivit celor mai recente cifre, în Marea Britanie 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin şi 449.736 au primit cea de-a doua doză.

"Merge bine, vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă mai bine", a declarat Zahawi pentru Sky.

"Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie", a mai spus el.

El a declarat că centre de vaccinare funcţionale 24 de ore din 24 vor începe să fie deschise la Londra până la sfârşitul lunii.

Angajaţi în domenii cheie, precum profesorii, poliţiştii şi cei care lucrează în magazine ar putea trece în fruntea listei pentru vaccinare imediat după ce toate persoanele peste 50 de ani vor fi vaccinate, a mai spus Zahawi.

În prezent, Marea Britanie vaccinează persoanele considerate cele mai vulnerabile, începând cu cele care trăiesc în căminele pentru bătrâni şi cele peste 80 de ani.

Cu toate acestea, a afirmat Zahawi, campania de vaccinare în Marea Britanie este limitată de procesul de fabricaţie "anevoios", iar modificările aduse de Pfizer la producţia sa de vaccinuri ar putea conduce la o scurtă întrerupere a aprovizionării, a precizat el.

Ministrul Zahawi a declarat pentru postul de radio LBC că Marea Britanie speră la 2 milioane de vaccinuri pe săptămână de la AstraZeneca, însă aceste cifre nu vor fi atinse decât la mijlocul lunii februarie.

"A fost cam anevoios", a spus Zahawi despre fabricarea vaccinurilor.

"Este normal să existe întârzieri. Orice nou proces de fabricaţie întâmpină provocări la început, este anevoios, însă începe să se stabilizeze şi va fi din ce în ce mai bine săptămână după săptămână", a spus el pentru BBC.AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri