Marea schimbare a şefilor de la Iaşi: veşti proaste!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Marea schimbare a şefilor de la Iaşi: veşti proaste!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Haideţi să vă spunem pe azi din prima una ce are legătură şi cu alegerile liberale din septembrie de la Bucureşti, dar şi cu Iaşul?

 Cică marea schimbare a şefilor de direcţii care fie au rămas în funcţii încă de pe vremea partidoiului, unii dintre ei, fie nu vor fi de partea baricadei care trebuie în partid, iar la Iaşi suhnt o grămadă şi din primii, şi din ultimii, va începe imediat după congres, pusă în operă de noii câştigători. Sau, cel puţin, asta se aude prin partid, inclusiv la Iaşi. Poftim? Cine va fi acel câştigător? Păi, dacă nici Iohannis nu ştie deocamdată, de un’ să-l ştim noi, nenicule?

O mare surpriză la orizont

Şi, în sfârşit, încă una din stunga de oi, ca să fie tot cu noi. Prin partid se vorbeşte că alegerile de la congresul din toamnă vor avea parte şi de o mare surpriză, care se va afla în curând, pe la mijlocul sau finele lunii viitoare. Ar fi vorba de un nume surpriză ce ar urma să intre în competiţie pentru şefia partidului, al unui personagiu ce ar urma să aducă zice-se unitatea în partid, unitate ce acum este pusă la grea încercare, din cauza disensiunilor tot mai adânci dintre cei doi foşti amici Ludovic şi Florin. Nu Boc, nu Bolojan, nu Stolojan, nici un Jan nimic, nu, nu, nu… Cică în competiţie s-ar pregăti să intre, ta-ra-ram ta-ra-ram, un soţ de menistru, şi nu al oricui, ci al Transporturilor, şi nu din România, ci din Ioropa: domnu’ Criiiin. Aplauze, urale, huiduieli… Ei, mai zi ceva!

Doctorul lui Iohannis de la Iaşi a ieşit din operaţie în timpul anesteziei

Iată, stimaţi telespectatori, că încă şi la un an jumate de la unele evenimente şi demisii surpriză petrecute la vârful puterii de la Bucureşti, dar având în prim plan oameni de la Iaşi, încă mai apar povestioare care fac lumină în zona asta de beznă ce învăluie cam des politichia de la liberali. De-un par examplu, vă mai amintiţi de numirea surpriză ca ministru a tânărului medic ieşean Costache, pentru ca după numai câteva luni, strivit de problemele legate de pandemie, acesta să fie demis la fel de intempestiv? Sau, în fine, omul a demisionat, dar e totuna, ştiţi voi de ce? Ca să înţelegeţi mai bine contextul, haideţi să vă spunem cum a ajuns Costache în Guvern, mai întâi! Ca om de viitor în clinica sibiană a unui important om de afaceri prieten de familie cu prezidentul, cică Iohannis l-a avansat în Guvern şi vedea în el chiar un posibil urmaş al său la preşedinţie. Din partid, însă, lucrurile nu se vedeau deloc aşa. În plus, venirea pandemiei şi lipsa de experienţă politică a tânărului medic ieşean l-au izolat şi mai tare, iar în final omul a trebuit să fie retras, cu ok de la Iohannis. Auzim apoi că supărarea a fost totală, pe ambele planuri, căci şi ieşeanul n-a mai stat mult la clinica vestită a familiei prietene de preşedinte de ţară, şi a plecat la o alta, la Braşov. Asta aşa, dacă vreţi vreodată să vă oblojiţi la el şi nu ştiţi unde să-l găsiţi. Cam asta a fost povestea, şi uite-aşa a ratat Iaşul iarăşi în poarta goală!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce s-a scumpit masiv energia?

Alexandru LĂZESCU

De ce s-a scumpit masiv energia?

Între factorii cei mai importanţi sunt politicile „Green Deal” ale UE, decizii care din raţiuni ideologice, au promovat abordări nerealiste care ignoră realitatea de pe teren.

Filmuletul zilei

opinii

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Nichita DANILOV

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Unele edificii sunt înălţate numai din scaune. În faţa scaunelor se întind nesfârşite alei, străjuite de statui ascunse printre arbori. În centrul oraşului sunt mai multe fântâni arteziene, din care nu ţâşneşte însă apa, ci timp. Oraşul a fost ridicat în plin deşert. Ţâşneşte în schimb nisip şi din când în când, spre seară, sânge în şuvoaie. Singurul locuitor al oraşului este în acelaşi timp rege, judecător, călău, victimă şi mulţime. În oraşul cu un singur locuitor „timpul are o singură secundă” şi „de fiecare acoperiş atârnă câte un deget murdar”.

Septembrie indiano-amnăşan

Michael ASTNER

Septembrie indiano-amnăşan

Păzind cazanul în liniştea amiezii, auzi din când în când căzând câte o nucă ori pe stradă trecând - urcând, coborând - o maşină.

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Nicolae CREŢU

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Din toate câte bântuie acum în ale noastre media, din România, nu serialul rivalităţii Cîţu vs. Orban pentru şefia PNL, nici „bâlciul” şi pantomima „moţiunilor” de ce (n)zură şi criza guvernării, nu ele sunt cele care îi îngrijorează pe cei mai mulţi oameni ai ţării, încă trăitori între hotarele ei. Şi nici cifrele în creştere ale „valului” Covid-Delta, nici măcar ele, nu îngrijorează, ba chiar să sperie de-a dreptul, atât cât o fac ştirile şi aşteptările privind facturile la electricitate şi gaz sau eliminarea subvenţiei pentru încălzire, tot perspective „luminoase”, cum se vede.

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.