anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Marea şedinţă extraordinară a CL de azi, „omorâtă” de consilierii PSD

GALERIE
consiliu judetean iasi
 • consiliu judetean iasi
- +

Filiala PSD a decis ca aleşii partidului să nu participe, cvorumul neputând fi astfel asigurat. Ședinţa a fost convocată de opoziţie, pentru a dezbate creditul pentru autobuze noi 

Şedinţa extraordinară de azi a Consiliului Local va dura doar cinci minute. Filiala municipală a PSD a anunţat că la şedinţă nu vor participa şi consilierii săi. Cum PSD deţine majoritatea fotoliilor de consilieri locali, la şedinţă nu va exista cvorumul minim necesar de jumătate plus unu dintre aleşii locali, pentru ca dezbaterile să poată avea loc. Reprezentanţii PSD au apreciat că demersul PNL de a solicita organizarea unui referendum local prin care să se stabilească sursa de finanţare a achiziţiei de autobuze noi este inoportun şi ilegal.

În opinia PSD, propunerea de accesare a unor fonduri europene în acest scop nu reprezintă o alternativă reală la un credit BERD, întrucât ghidul solicitantului nu a fost încă redactat şi nu se ştie dacă el va permite cumpărarea de autobuze diesel. „Contractarea creditului de la BERD în vederea achiziţiei de autobuze noi a primit aprobarea majorităţii aleşilor locali reuniţi în şedinţa ordinară a plenului CL din 15 iulie, această majoritate fiind constituită de consilierii PSD şi de cei ai PMP. Unul dintre motivele acestui vot a fost tocmai acela al lipsei alternativelor de finanţare pentru modernizarea transportului public. Ar fi o dovadă de neseriozitate, ba chiar de iresponsabilitate ca problema finanţării să fie readusă în discuţie, în condiţiile în care datele problemei nu s-au schimbat“, se menţionează într-un comunicat al PSD.

Cei 8 consilieri PNL şi consilierul independent Andrei Postolache au convocat o şedinţă extraordinară a CL pentru astăzi. Singurul subiect de pe ordinea de zi va fi propunerea de organizare a unui unui referendum local. Ieşenii ar urma să răspundă prin „da“ sau „nu“ la întrebarea „Sunteţi de acord ca transportul public de călători din Municipiul Iaşi să fie modernizat prin fonduri europene în detrimentul contractării unui credit de 15 milioane euro de către Primăria Municipiului Iaşi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare?“. Referendumul ar urma să fie organizat pe 1 septembrie. Social-democraţii au invocat ca motiv de respingere a unui referendum local şi costurile acestuia. Conform aprecierii viceprimarului Gabriel Harabagiu, organizarea unui referendum local ar costa aproape un milion de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.