Maria Simionescu, în amintirea celor care au cunoscut-o cât a lucrat la finanțele județului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Maria Simionescu, în amintirea celor care au cunoscut-o cât a lucrat la finanțele județului

GALERIE
maria simionescu, finante, publice
  • maria simionescu, finante, publice
- +

Un foarte apreciat director, care a condus timp de 20 de ani departamentele economico-financiare a trei importante instituţii ieşene, a încheiat un ultim bilanţ: cel al vieţii sale.

 Maria Simionescu a fost remarcată de preşedintele Consiliului Judeţean Lucian Flaişer. Când a preluat şefia CJ, Flaişer a promovat-o la conducerea Direcţiei Economice a administraţiei judeţului. Cei doi au făcut echipă în cele două mandate în care Lucian Flaişer a fost preşedinte, respectiv în perioada 2000-2008. Victor Chirilă, pe atunci primarul comunei Bârnova, şi-o aminteşte cum explica de fiecare dată cu răbdare, clar şi precis, oricui cerea lămuriri despre orice în vastul domeniu al finanţelor publice. „Mai târziu, la reuniunile membrilor (primarilor, n.r.) Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă Canal, venea cu prezentări grafice ca un profesor în faţa elevilor”, ne-a povestit fostul vicepreşedinte al CJ.

De la CJ, Maria Simionescu a plecat la Primăria Iaşi, unde a condus Direcţia Finanţelor Publice Locale. „Un om calm, blând şi înţelegător”, a descris-o, la rândul lui, Marius Dangă, viceprimar la acea vreme.

În 2016, a ocupat prin concurs funcţia de director economic al Apavital. Însă trei ani mai târziu a trebuit să renunţe la activitatea profesională, ca să înfrunte o boală nemiloasă. Cu două zile în urmă, Maria Simionescu a obosit să mai lupte.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.