anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Comunicat de presă

Maricel Popa a dat cu cornul în lapte

GALERIE
Costel Alexe PNL
 • Costel Alexe PNL
- +

La nivelul executivului Consiliului Județean a fost prost gestionată  implementarea Programului pentru școli al României pentru anul 2018-2019, cunoscut sub denumirea de  “Laptele și Cornul”.  Lipsa de anticipație și prevedere a lui Maricel Popa a privat 70.000 mii de elevi din județ de laptele și cornul zilnic de doua luni. Acesta nu a luat în calcul  consecințele ulterioare care pot apărea prin transmiterea către primăriile din județ abia la sfârșitul lunii septembrie a responsabilităților  privind implementarea acestui Program.

Nu contează dacă a fost indiferență sau incompetență, este cert faptul că suntem  la jumătatea  lunii noiembrie și în multe UAT-uri nu s-au definitivat încă procedurile de achiziții pentru aceste alimente, unele primării nici nu au început demersurile pentru licitații, deoarece hotărârile Consiliului Județean inițiate de Maricel Popa, prin care se transferă  de la Consiliul Județean către primăriile din județ responsabilitățile și fondurile privind distribuirea produselor alimentare din cadrul acestui Program,  erau inaplicabile din punct de vedere legal la data adoptării lor, fapt care a fost ascuns consilierilor județeni.

Este fără îndoială, o situație unică în România, județul Iași este singurul județ cu o întârziere atât de mare în implementarea programului de distribuire a laptelui și cornurilor. Avem în față încă un exemplu de management defectuos la nivelul Consiliului Județean.


Președinte PNL Iași
Costel Alexe

Lider de grup al consilierilor județeni PNL Iași
Romeo Vatră

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.