anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă (P)

Maricel Popa – Garantul falimentului ieșean!

GALERIE
C.Alexe
 • C.Alexe
- +

În 30 de ani, ”afaceristul speculant” Maricel Popa s-a remarcat prin preluarea dubioasă, căpușarea și falimentarea unor firme de renume ale statului român: concedieri masive, vânzarea activelor, speculă imobiliară cu terenurile fabricilor, datorii la stat și invariabil faliment!

Nu a creat, ci a distrus! Nu a fost business man, ci un biet bișnițar!

În 3 ani,”politicianul” Maricel Popa a beneficiat de un cadru politic unic în țară, un context extrem de favorabil, având de partea sa: Guvern PSD, miniștri și 8 parlamentari PSD de Iași, Primăria Municipiului Iași și primăriile orașelor din județ, zeci de primari de comună și sute de consilieri locali.

 Venind pe un val uriaș de încredere, Maricel Popa a preluat așteptările și speranțele ieșenilor că marile proiectele de dezvoltare ale județului și regiunii se vor concretiza, dar iată că după 3 ani de guvernare PSD, Maricel Popa a ajuns o deziluzie politică, un simbol al trădării, servilismului și oportunismului politic.

De marile proiecte ale Iașului, asemenea firmelor sale, s-a ales praful și au ajuns falimentare, căci în 3 ani nu s-a pus nici temelia la Spitalul Regional de Urgențe Iași, nu s-a turnat nici un metru de asfalt pe Autostrada Iași-Tg.Mureș și nici lucrările blocate de 7 ani la Centura Iașului nu au fost reluate.

Despre infrastructura sportivă și culturală a Iașului se mai vorbește doar pe la colțuri și în șoaptă, căci nimeni nu mai îndrăznește să creadă că atât timp cât PSD va fi la guvernare Iașul va avea prea curând: filarmonică, stadion modern și sală polivalentă la standarde europene!

Pentru toate aceste proiecte există linii de finanțare europene, fonduri nerambursabile, care ar acoperi parțial sau integral costurile de realizare!

Pentru toate aceste proiecte există capitol de finanțare în Bugetul României, iar parlamentarii opoziției și-au făcut datoria și au depus an de an amendamente la Legea Bugetului de Stat pe 2017, 2018 și 2019!

Realist vorbind, cu fonduri guvernamentale și europene, toate aceste proiecte ar fi putut fi finanțate și deja implementate dacă Maricel Popa s-ar fi ridicat la nivelul funcției publice pe care o ocupă și ar fi luptat pentru ieșeni!

Disperat să își păstreze funcția de președinte PSD Iași, Maricel Popa a bagăt in faliment proiectele de dezvoltare locală și regională, sacrificând bunăstarea unui județ cu 1 milion de locuitori pentru interesul personal!

Nu a cerut niciodată nimic pentru Iași, ci a acceptat firmituri și umilințe din partea propriului guvern. Colegii săi de partid își frecau bucuroși palmele că la Iași au o slugă tăcută și astfel le rămâne lor mai mult de împărțit din bugete și rectificări bugetare!

Astăzi, după 3 ani de Guvernare PSD, administratorul Iașului, Maricel Popa, este doar garantul falimentului, fără realizări și fără investiții!

Nu a creat, ci a distrus! Nu a fost un om politic, ci un biet politruc!

#NuNeReprezinta #IasulMeritaMaiMult

 

Deputat Costel Alexe,

Preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.