Maricel Popa: „Nu luăm bani de la spitale, să îi dăm pentru sala de sport de la Schitu Duca. Prioritatea noastră este sănătatea ieșenilor!”(P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Maricel Popa: „Nu luăm bani de la spitale, să îi dăm pentru sala de sport de la Schitu Duca. Prioritatea noastră este sănătatea ieșenilor!”(P)

GALERIE
DSC_2259
  • DSC_2259
- +

Răspunsul președintelui Consiliului Județean și al PSD Iași cu privire la intervențiile publice, de ieri, ale unor politicieni despre alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru cofinanțarea lucrărilor la sala de sport din comuna Schitu Duca.

Am asistat ieri la un adevărat tir de acuzații venite de la o serie de politicieni locali fără nici o realizare pentru ieșeni. Inițial nu am vrut să intru în polemică, însă virulența acuzațiilor mă determină să fac următoarele precizări:

1.    În ședința Consiliului Județean de ieri, prin proiectul de rectificare a bugetului, s-au suplimentat fondurile alocate spitalelor din subordine cu suma de 12,5 milioane lei. O bună parte din fonduri va fi utilizată pentru medicamente, materiale sanitare și reactivi. Numai la Spitalul de Pneumoftiziologie, suma de 400.000 lei a fost alocată strict pentru lupta împotriva coronavirusului. De asemenea, Spitalului de Boli Infecțioase i s-a alocat o sumă de 1,1 milioane lei. Reasigur ieșenii că spitalele din subordinea Consiliului Județean au beneficiat în acest an de un buget record, acoperind în totalitate necesarul de funcționare în condiții normale. Criza provocată de coronavirus a condus la efectuarea unor cheltuieli suplimentare, mai ales având în vedere specificul regional al unităților medicale ieșene. Să nu uităm că locuitorii din întreaga Moldovă sunt direcționați la Iași, inclusiv pentru diagnosticarea și tratarea coronavirusului. Din acest motiv am solicitat deja fonduri guvernamentale, dar nu am primit până în acest moment, nicio sumă. În continuare, funcționăm și ne gospodărim cu forțe proprii. Oricum, în acest moment, nu finanțarea reprezintă problema spitalelor, ci lipsa furnizorilor și deficitul de materiale sanitare și echipamente de pe piață.

2.    Am tratat și voi trata cu seriozitate și celeritate orice solicitare de finanțare venită din partea comunităților locale, mai ales a celor din mediul rural. În timpul ședinței, am primit o astfel de inițiativă de la colegii social-democrați care a fost discutată în plen ca amendament la proiectul de rectificare a bugetului. Nu puteam să refuz un proiect prin care în Iași ar putea să ajungă aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, destinați copiilor și tinerilor dintr-o comunitate rurală. Ne aflăm pe de o parte într-o avansată criză de sănătate publică, dar și într-o criză economică. Asigurarea derulării unor investiții înseamnă adevărate guri de oxigen pentru mediul de afaceri. Nu cred că ar fi fost responsabil din partea mea să nu analizez posibilitatea de a derula lucrări cu fonduri nerambursabile. De aceea, decizia mea a fost ca în cazul în care identificăm fonduri disponibile și avem cadrul legal necesar să putem finanța acest obiectiv al comunității locale din Schitu Duca.

3.    În urma discuțiilor purtate în cursul acestei dimineți cu departamentele de specialitate din cadrul Consiliului Județean (Economic și Juridic) s-a ajuns la concluzia că nu se pot aloca acești bani, în forma propusă, prin amendamentul de rectificare a bugetului.

4.    Mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de spririt civic și în această perioadă grea pentru români au donat bani pentru a suplimenta fondurile deja alocate spitalelor din subordinea Consiliului Județean și care se află în linia întâi în ceea ce privește lupta împotriva Coronavirusului. Apreciez orice astfel de demers care contribuie la îmbunătățirea sănătății ieșenilor.

5.    Fac un nou apel către oamenii politici. Să nu uite că suntem în Postul Mare și într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere social și economic. Nu este momentul să exploateze politic un subiect precum pandemia de coronavirus, mai ales pe baza unor informații care nici măcar nu sunt reale. Dezinformările, manipularea se vor întoarce împotriva lor. Trebuie să dăm dovadă de unitate, de bună credință și să fim alături de semenii noștri aflați în situații dificile!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
#oamenidebunăcredință

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.