Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Maricel Popa distruge tot ce nu poate pesediza!

GALERIE
Alexe Administratie
  • Alexe Administratie
- +

Expert în punerea în scenă a unor spectacole de decapitare politică, Maricel Popa nu este capabil să conceapă faptul că structurile asociative în care județul Iași este membru nu îi sunt subordonate, făcând tot posibilul ca viaţa acestor structuri să devină un calvar, prin şicane, declaraţii publice defăimătoare niciodată dovedite sau chiar prin refuzul de a duce la îndeplinire îndatoriri statutare precum plata cotizaţiei. Astfel, una dintre reţete este simplă: cine nu i se subordoneaza, nu are cotizatia plătită.

După ce a reuşit schimbarea preşedintelui ADIS prin presiuni constând în neplata sau diminuarea drastică a cotizaţiei, următoarea ţintă este Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, unde preşedintele Maricel Popa este și Președintele Asociației. Cotizația către această structură pentru anul 2018 nu a fost încă inclusă în bugetul Consiliului Judeţean Iaşi şi plătită, fără a exista motive întemeiate. Asta după ce, la finalul anului 2017, în cadrul Adunării Generale reprezentantul judeţului Iaşi a fost de acord şi a votat valoarea cotizaţiei judeţului Iaşi.  Cuvântul județului Iaşi în faţa partenerilor din Republica Moldova valorează fix cât o ceapă degerată pentru Maricel Popa. Nu a contat nici faptul că județul Iași este principalul contributor la bugetul Euroregiunii.

În istoria recentă cotizația către Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost aprobată, aşa cum e normal, în primele luni ale anului respectiv, după cum urmează:
-    În anul 2013 a fost aprobată în ședința ordinară din 23 ianuarie;
-    În anul 2014 a fost aprobată în ședința ordinară din 30 ianuarie;
-    În anul 2015 a fost aprobată în ședința ordinară din 27 ianuarie;
-   În anul 2016 a fost aprobată în ședința ordinară din 29 ianuarie;
-    În anul 2017 (primul cu Maricel Popa preşedinte)  a fost aprobată în
ședința ordinară din 7 martie. (după o epopee constând în discutarea ei în ședința ordinară din 26 ianuarie, votarea în ședința din 24 februarie, revocare în ședința din 7 martie și apoi votată definitiv în 7 Martie).

În acest an a fost introdusă pe ordinea de zi în ședința ordinară din data de 25 aprilie și amânată o ședința următoare, însă nu a mai fost deschis acest subiect, din motive necunoscute. Neplata cotizației poate determina blocaje de funcționare a structurii executive și nu își mai poate atinge unul din principalele roluri, de instituție suport pentru membrii săi, administrațiile din România și din Republica Moldova.
Rolul acestei structuri pare că nu a fost înțeles de Președintele Consiliului Județean Iași, care este și Președintele Asociației.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a jucat în ultimii ani rolul de instituție suport pentru membrii săi, atât prin pregătirea parteneriatelor dintre administraţiile de pe cele două maluri ale Prutului (peste 30 de înfrățiri de localități, prezența președinților de Raioane la Guvernul României și la Administrația Prezidențială precum și prezența premierilor României și Republicii Moldova la Adunarea Generală a Euroregiunii) cât și  prin facilitarea accesului la forumuri economice pe diverse teme (Congresul European al Autorităților Locale de la Cracovia, Forumul Economic de la Krynica, supranumit și Davos-ul Estului sau Forumul Europa-Ucraina, în cadrul căruia au loc și „Târgurile Estice”).

La aceste forumuri au fost organizate paneluri de discuții de către Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru în baza parteneriatului cu Institutul de Studii Estice din Varșovia, fiind abordate teme de interes pentru membrii săi precum importanța cooperării transfrontaliere, dezvoltarea armonioasă a administrațiilor publice din țări diferite și provocările la care sunt supuse spațiile transfrontaliere estice. Oportunitățile de relaționare la nivel internațional pentru membrii Asociației și stabilirea de parteneriate oferă vizibilitate întregii Moldovei, din dreapta și stânga Prutului. Acestea sunt necesare, trebuie multiplicate și nu eliminate.

Atât județul Iași, cât și partenerii din Republica Moldova au nevoie de exemple de bune practici, au nevoie de acorduri de colaborare cu parteneri externi pe care să le intermediați.

Rolul dumneavoastră de președinte, dle. Maricel Popa, este să intermediați participarea partenerilor de peste Prut la evenimente de prestigiu, să stabiliți noi parteneriate și să contribuiți la îmbunătățirea relațiilor cu partenerii externi. Aveți un rol pe care nu l-ați înțeles. Partenerii din Republica Moldova nu vă sunt subordonați, vă sunt colegi și au nevoie de soluții reale pentru a dezvolta comunităților într-un timp scurt.

Ce mesaj transmite județul Iasi în an centenar partenerilor din Republica Moldova? Nu blocați activitatea dintr-un capriciu politic. Nu pesedizaţi tot judeţul şi lăsaţi profesioniştii să-şi facă treaba.  

Rolul acestei asociații nu este sa deservească interesele politice ale presedintelui Consiliului Județean Iași. Domnule Președinte, judecați structurile asociative din care județul Iași face parte cu aceeași unitate de masură și nu după bunul plac sau dupa criteriul subordonării. Opriți-vă din pesedizarea instituțiilor publice!

Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri