anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Maricel Popa distruge tot ce nu poate pesediza!

GALERIE
Alexe Administratie
 • Alexe Administratie
- +

Expert în punerea în scenă a unor spectacole de decapitare politică, Maricel Popa nu este capabil să conceapă faptul că structurile asociative în care județul Iași este membru nu îi sunt subordonate, făcând tot posibilul ca viaţa acestor structuri să devină un calvar, prin şicane, declaraţii publice defăimătoare niciodată dovedite sau chiar prin refuzul de a duce la îndeplinire îndatoriri statutare precum plata cotizaţiei. Astfel, una dintre reţete este simplă: cine nu i se subordoneaza, nu are cotizatia plătită.

După ce a reuşit schimbarea preşedintelui ADIS prin presiuni constând în neplata sau diminuarea drastică a cotizaţiei, următoarea ţintă este Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, unde preşedintele Maricel Popa este și Președintele Asociației. Cotizația către această structură pentru anul 2018 nu a fost încă inclusă în bugetul Consiliului Judeţean Iaşi şi plătită, fără a exista motive întemeiate. Asta după ce, la finalul anului 2017, în cadrul Adunării Generale reprezentantul judeţului Iaşi a fost de acord şi a votat valoarea cotizaţiei judeţului Iaşi.  Cuvântul județului Iaşi în faţa partenerilor din Republica Moldova valorează fix cât o ceapă degerată pentru Maricel Popa. Nu a contat nici faptul că județul Iași este principalul contributor la bugetul Euroregiunii.

În istoria recentă cotizația către Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost aprobată, aşa cum e normal, în primele luni ale anului respectiv, după cum urmează:
-    În anul 2013 a fost aprobată în ședința ordinară din 23 ianuarie;
-    În anul 2014 a fost aprobată în ședința ordinară din 30 ianuarie;
-    În anul 2015 a fost aprobată în ședința ordinară din 27 ianuarie;
-   În anul 2016 a fost aprobată în ședința ordinară din 29 ianuarie;
-    În anul 2017 (primul cu Maricel Popa preşedinte)  a fost aprobată în
ședința ordinară din 7 martie. (după o epopee constând în discutarea ei în ședința ordinară din 26 ianuarie, votarea în ședința din 24 februarie, revocare în ședința din 7 martie și apoi votată definitiv în 7 Martie).

În acest an a fost introdusă pe ordinea de zi în ședința ordinară din data de 25 aprilie și amânată o ședința următoare, însă nu a mai fost deschis acest subiect, din motive necunoscute. Neplata cotizației poate determina blocaje de funcționare a structurii executive și nu își mai poate atinge unul din principalele roluri, de instituție suport pentru membrii săi, administrațiile din România și din Republica Moldova.
Rolul acestei structuri pare că nu a fost înțeles de Președintele Consiliului Județean Iași, care este și Președintele Asociației.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a jucat în ultimii ani rolul de instituție suport pentru membrii săi, atât prin pregătirea parteneriatelor dintre administraţiile de pe cele două maluri ale Prutului (peste 30 de înfrățiri de localități, prezența președinților de Raioane la Guvernul României și la Administrația Prezidențială precum și prezența premierilor României și Republicii Moldova la Adunarea Generală a Euroregiunii) cât și  prin facilitarea accesului la forumuri economice pe diverse teme (Congresul European al Autorităților Locale de la Cracovia, Forumul Economic de la Krynica, supranumit și Davos-ul Estului sau Forumul Europa-Ucraina, în cadrul căruia au loc și „Târgurile Estice”).

La aceste forumuri au fost organizate paneluri de discuții de către Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru în baza parteneriatului cu Institutul de Studii Estice din Varșovia, fiind abordate teme de interes pentru membrii săi precum importanța cooperării transfrontaliere, dezvoltarea armonioasă a administrațiilor publice din țări diferite și provocările la care sunt supuse spațiile transfrontaliere estice. Oportunitățile de relaționare la nivel internațional pentru membrii Asociației și stabilirea de parteneriate oferă vizibilitate întregii Moldovei, din dreapta și stânga Prutului. Acestea sunt necesare, trebuie multiplicate și nu eliminate.

Atât județul Iași, cât și partenerii din Republica Moldova au nevoie de exemple de bune practici, au nevoie de acorduri de colaborare cu parteneri externi pe care să le intermediați.

Rolul dumneavoastră de președinte, dle. Maricel Popa, este să intermediați participarea partenerilor de peste Prut la evenimente de prestigiu, să stabiliți noi parteneriate și să contribuiți la îmbunătățirea relațiilor cu partenerii externi. Aveți un rol pe care nu l-ați înțeles. Partenerii din Republica Moldova nu vă sunt subordonați, vă sunt colegi și au nevoie de soluții reale pentru a dezvolta comunităților într-un timp scurt.

Ce mesaj transmite județul Iasi în an centenar partenerilor din Republica Moldova? Nu blocați activitatea dintr-un capriciu politic. Nu pesedizaţi tot judeţul şi lăsaţi profesioniştii să-şi facă treaba.  

Rolul acestei asociații nu este sa deservească interesele politice ale presedintelui Consiliului Județean Iași. Domnule Președinte, judecați structurile asociative din care județul Iași face parte cu aceeași unitate de masură și nu după bunul plac sau dupa criteriul subordonării. Opriți-vă din pesedizarea instituțiilor publice!

Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.