anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Maricel Popa, la evenimente organizate de Comisia Economică a ONU

GALERIE
maricel popa
 • maricel popa
- +

În perioada 2-4 septembrie a.c., Secretarul de Stat din Ministerul Economiei, Maricel Popa, a participat la lucrările Conferinţei la nivel înalt Valorificarea potenţialului economic pentru Dezvoltare Durabilă şi la Comitetul pentru Inovaţie, Competitivitate şi Parteneriat Public Privat, organizate de Comisia Economică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Europa. Ambele reuniuni au avut loc la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din Geneva.

Conferinţa la nivel înalt Valorificarea potenţialului economic pentru Dezvoltare Durabilă a avut loc în data de 2 septembrie a.c., iar tematica principală a vizat atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă a Naţiunilor Unite prin îmbunătăţirea accesibilităţii serviciilor de bază precum energie sustenabilă, sănătate, educaţie, internet, apă potabilă în randul populaţiei.

De asemenea în cadrul reuniunii s-a subliniat importanţa comerţului, în special cel agricol, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare sustenabilă, prin implementarea unui sistem de tranzacţionare eficient, transparent şi fără bariere.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de inovarea în domeniul politicilor publice şi promovarea parteneriatelor public-private ca mijloace de promovare a creşterii economice sustenabile.

Reuniunea Comitetului pentru Inovaţie, Competitivitate şi Parteneriat Public Privat s-a desfăşurat în perioada 3-4 septembrie. Pornind de la aspectele discutate în cadrul conferinţei din 2 septembrie, principalele teme abordate au fost legate de rolul esenţial al inovării, competitivităţii şi parteneriatelor public-private în atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă a Naţiunilor Unite.

În acest sens, s-a discutat despre necesitatea standardizării în parteneriatele public-private, despre importanţa luptei anti-corupţie în cadrul parteneriatelor public-private şi s-au atins atins aspecte specifice legate de parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii. Reuniunea s-a încheiat prin adoptarea unui raport privind potenţialele domenii de cooperare şi de interes comun.

Comisia Economică a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Europa a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele sale membre. Este una dintre cele cinci comisii regionale, sub conducerea administrativă a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.