Maricel Popa, politicianul ieșean care a împrumutat cei mai mulți bani partidului: 402.000 de lei. TOP la nivel național
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Maricel Popa, politicianul ieșean care a împrumutat cei mai mulți bani partidului: 402.000 de lei. TOP la nivel național

GALERIE
Maricel Popa
  • Maricel Popa
- +

Anul electoral 2020 i-a făcut pe unii dintre aleşii din Parlament să scoată din buzunar sute de mii de lei care au mers către partidele lor. „Adevărul“ vă prezintă cine sunt politicienii care au dat cele mai mari sume către formaţiunile lor.

Cele două campanii electorale din 2020 au presupus şi costuri pentru partide şi pentru candidaţii în Legislativ, care au fost nevoiţi să investească bani, pentru a se promova. Astfel, o bună parte dintre parlamentari au dat către partidele din care fac parte, de obicei cu titlu de împrumut (sperând că le vor fi returnate măcar parţial sumele date), dar şi ca donaţii, bani pentru susţinerea campaniilor electorale.     Iar susţinerea financiară a diferit de la parlamentar la parlamentar, şi de la partid la partid. În zona actualei Puteri am identificat şi aleşii care au dat cei mai mulţi bani către formaţiunile care i-au sprijinit pentru Parlament. Liberalii care au scos cei mai mulţi bani din buzunar şi i-au îndreptat spre partid sunt senatorul de Teleorman Eugen Pîrvulescu (518.000 de lei), senatorul de Mureş Ioan Chirteş (446.000 de lei) şi deputatul de Arad Glad Varga (310.000 de lei). Toţi trei sunt aleşi cvasi-necunoscuţi, cu toate că unii dintre aceştia au avut şi funcţii de conducere în Parlament, Pîrvulescu fiind şi în prezent secretar al Senatului.    De altfel, Eugen Pîrvulescu l-a împrumutat cu aproximativ 130.000 de lei şi pe liberalul Mihai Lovin, fost candidat liberal la o primărie de comună din Teleorman. Sumele date de către senatorul liberal către zona politică se ridică la aproximativ 650.000 de lei, în timp ce el a încasat de la Senat în primul mandat circa 470.000 de lei. Cu toate acestea, şeful PNL Teleorman a mai fost împrumutat de alţi liberali, printre care Maria Stoian (deputat) şi Raluca Fedeleş (consilier judeţean), cu 360.000 de lei. Un detaliu observat din consultarea declaraţiei Mariei Stoian e că aceasta nu şi-a trecut niciun împrumut de la şeful său de partid.

Sume mari şi la PSD

De cealaltă parte, a Opoziţiei, întâlnim mai ales în cazul unor social-democraţi sume foarte mari de bani care au mers pentru susţinerea partidului din care fac parte. Cel mai darnic social-democrat a fost deputatul Dumitriţa Gliga (579.000 de lei). Apoi, în topul PSD au urmat Adriana Tuşa (578.000 de lei), deputat de Bucureşti, Maricel Popa (402.000 de lei), senator de Iaşi şi fost preşedinte al CJ până în septembrie 2020, deputatul Iulian Badea (397.000 de lei), fiul fostului fotbalist oltean Pavel Badea, şi deputatul Marian Rasaliu (229.000 de lei).   

În cazul Dumitriţei Gliga, fiica puternicului lider PSD de Mureş Vasile Gliga, grosul banilor, adică 446.000 de lei, a mers pentru susţinerea alegerilor locale, în timp ce Adriana Tuşa a dat în primul rând 133.800 de lei pentru depunerea dosarelor privind parlamentarele, dar şi un împrumut de 445.000 de lei.

Mai mult, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.