anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele C. J. Iași: Județul nostru are nevoie de încă multe investiții, dar și de un om tenace și priceput pentru a le atrage și a le transforma în obiective palpabile (P)

GALERIE
popa-alegeri
  • popa-alegeri
- +

Vreau ca toate drumurile județene să fie modernizate. Nu mai vreau ca oamenii să fie nevoiți să circule pe drumuri de pământ, decât dacă își doresc competiții offroad. Dezvoltarea infrastructurii rutiere va continua și va cuprinde și două trasee cu evident caracter turistic: drumul mănăstirilor și drumul vinului. Frumusețile și spiritualitatea Iașului vor fi descoperite și puse în valoare în primul rând prin asigurarea unui acces facil.

Turiștii vor ajunge la Iași pe un Aeroport total schimbat, modern, extins. La 100 de milioane de euro sunt estimate lucrările necesare pentru un nou terminal, extinderea pistei, un terminal cargo. 

Dezvoltarea Iașului trebuie continuată după o strategie coerentă și integrată. Este nevoie de un parteneriat, mai ales pentru Zona Metropolitană a Iașului. O astfel de echipă, unită pentru interesele ieșenilor, poate să fie cheia care deblochează marile proiecte ale Iașului și ale Moldovei, precum Autostrada Unirii. 

Ieșenii au nevoie și de construirea Spitalul Regional de Urgență, proiect lăsat la cheie la finalul anului 2019, documentația fiind cea mai avansată din țară. Șoseaua de centură a municipiului, un bazin olimpic, o sală polivalentă, transport metropolitan toate pot deveni realitate dacă există consens metropolitan.

Iașul va deveni un pol de excelență complet în servicii medicale. Vom construi noi centre de excelență la spitalele din subordine, cel mai avansat proiect fiind cel de la Spitalul de Neurochirurgie. Pandemia din acest an ne-a arătat tuturor că investițiile în sănătate trebuie continuate într-un ritm mult mai susținut. În doar câteva luni, am construit la Lețcani cel mai modern spital modular din țară, destinat tratării bolnavilor Covid-19.

Iașul trebuie să își păstreze specificul de capitală culturală și bastion al excelenței în educație. Un sediu nou pentru Filarmonica ieșeană, continuarea și dezvoltarea festivalurilor culturale vor reprezenta priorități ale viitorului mandat.

Îmi propun și ca, la finalul anului 2024, în județul Iași să nu mai existe școli cu toalete în curte, toate drumurile județene să fie asfaltate, iar toate localitățile să beneficieze de rețele moderne de apă, canalizare și gaz metan. Continuăm împreună pentru dezvoltarea Iașului!

Pe 27 septembrie votăm Maricel Popa – președinte al Consiliului Județean și lista de consilieri județeni a Partidului Social Democrat, poziția patru pe buletinele de vot!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.