anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele C. J. Iași: Județul nostru are nevoie de încă multe investiții, dar și de un om tenace și priceput pentru a le atrage și a le transforma în obiective palpabile (P)

GALERIE
popa-alegeri
 • popa-alegeri
- +

Vreau ca toate drumurile județene să fie modernizate. Nu mai vreau ca oamenii să fie nevoiți să circule pe drumuri de pământ, decât dacă își doresc competiții offroad. Dezvoltarea infrastructurii rutiere va continua și va cuprinde și două trasee cu evident caracter turistic: drumul mănăstirilor și drumul vinului. Frumusețile și spiritualitatea Iașului vor fi descoperite și puse în valoare în primul rând prin asigurarea unui acces facil.

Turiștii vor ajunge la Iași pe un Aeroport total schimbat, modern, extins. La 100 de milioane de euro sunt estimate lucrările necesare pentru un nou terminal, extinderea pistei, un terminal cargo. 

Dezvoltarea Iașului trebuie continuată după o strategie coerentă și integrată. Este nevoie de un parteneriat, mai ales pentru Zona Metropolitană a Iașului. O astfel de echipă, unită pentru interesele ieșenilor, poate să fie cheia care deblochează marile proiecte ale Iașului și ale Moldovei, precum Autostrada Unirii. 

Ieșenii au nevoie și de construirea Spitalul Regional de Urgență, proiect lăsat la cheie la finalul anului 2019, documentația fiind cea mai avansată din țară. Șoseaua de centură a municipiului, un bazin olimpic, o sală polivalentă, transport metropolitan toate pot deveni realitate dacă există consens metropolitan.

Iașul va deveni un pol de excelență complet în servicii medicale. Vom construi noi centre de excelență la spitalele din subordine, cel mai avansat proiect fiind cel de la Spitalul de Neurochirurgie. Pandemia din acest an ne-a arătat tuturor că investițiile în sănătate trebuie continuate într-un ritm mult mai susținut. În doar câteva luni, am construit la Lețcani cel mai modern spital modular din țară, destinat tratării bolnavilor Covid-19.

Iașul trebuie să își păstreze specificul de capitală culturală și bastion al excelenței în educație. Un sediu nou pentru Filarmonica ieșeană, continuarea și dezvoltarea festivalurilor culturale vor reprezenta priorități ale viitorului mandat.

Îmi propun și ca, la finalul anului 2024, în județul Iași să nu mai existe școli cu toalete în curte, toate drumurile județene să fie asfaltate, iar toate localitățile să beneficieze de rețele moderne de apă, canalizare și gaz metan. Continuăm împreună pentru dezvoltarea Iașului!

Pe 27 septembrie votăm Maricel Popa – președinte al Consiliului Județean și lista de consilieri județeni a Partidului Social Democrat, poziția patru pe buletinele de vot!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.