anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Maricel Popa,președintele CJ și candidatul social-democrat pentru un nou mandat în fruntea județului Iași: Vin cu faptele și cu proiectele implementate pentru ca Iașul să își continue dezvoltarea.(P)

GALERIE
Maricel-Popa-vot
 • Maricel-Popa-vot
- +

Mulți, oameni politici în special, nu au pus mare preț pe obiectivul meu de a aduce un miliard de euro pentru ieșeni, doar în primul mandat. Nu doar că am atins suma de un miliard de euro, ci chiar am depășit-o. 
Astăzi, când citiți aceste rânduri, pe raza județului Iași sunt deschise zeci de șantiere pe drumuri, la spitale, la muzee, la Aeroport, la școli, la rețele de apă și canalizare, în mediul rural sau în orașele și municipiile județului nostru. Nivelul de investiții atrase în județ a depășit și așteptările adversarilor politici și a atins un record greu de egalat.

Primii patru ani la șefia Consiliului Județean nu au însemnat doar atragerea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea vieții ieșenilor. Am căutat să fim tot timpul cu un pas în fața celorlați și am pus la punct un plan ambițios de menținere și consolidare a dezvoltării Iașului.

Mi-am anunțat deja familia, soția și cei doi copii că pentru încă patru ani voi fi mai mereu plecat de acasă, că vor trebui să își facă planuri fără mine. Eu îmi propun să aduc Iașul pe primul loc între județele României. Nu vreau să mai pierdem competiții cu Timișul și Clujul.

Pentru următorii patru ani avem investiții care vor continua, investiții semnate care vor demara în perioada imediat următoare, dar și proiecte de anvergură pentru care avem asigurată finanțarea nerambursabilă.

Vom finaliza modernizarea totală a Spitalului de Copii, vom finaliza cel mai mare proiect european în drumuri județene – Axa Iași – Suceava, vom finaliza lucrările de la obiectivele culturale-Casa Pogor, Casa Gane, Bojdeuca lui Ion Creangă.

Pe de altă parte, vom demara un proiect pe care îl pregătim de ani buni, implementarea celei mai importante investiții cu fonduri europene din istoria județului Iași, peste 500 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Vom continua în același ritm asfaltarea drumurilor județene. Avem 400 de kilometri aflați în diferite stadii de realizare, iar în următorii ani, în Iași, vom avea toate drumurile județene modernizate.

Avem modernizări de drumuri finalizate cu mai bine de un an înainte de termenul stabilit la licitație.

În a treia etapă, la această dată, avem documentații depuse pentru obținerea de finanțări europene nerambursabile pentru alte 200 milioane de euro, plus proiecte pentru alte câteva sute de milioane de euro. Avem proiecte ambițioase privind colectarea selectivă, reciclare, valorificarea energetică a deșeurilor după modelul țărilor din Vestul Europei. Am reușit să deblocăm și să identificăm sursa de finanțare pentru Centrul Intermodal Regional de Marfă de la Holboca, dar și pentru unitățile medicale din subordinea Consiliului  Județean. Iașul este pe drumul cel bun, iar ritmul trebuie menținut. Continuăm împreună pentru ca Iașul să fie cu adevărat numărul 1! 

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Nichita DANILOV

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Mărturisesc că scriu aceste rânduri cu mâhnire. Cu întristare. (...) Prin anii '86 am apărut amândoi, într-adevăr, pe pagina întâi a revistei Dialog. Eu, cu o poezie intitulată Senin, domnia sa cu un tablou cu Ceauşescu. A ieşit un scandal de proporţii. Revista Dialog a scăpat ca prin urechile acului, era cât pe ce să fie desfiinţată după acest incident.

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Michael ASTNER

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate (III)

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.