Maricel Popa,președintele CJ și candidatul social-democrat pentru un nou mandat în fruntea județului Iași:Vin cu faptele și cu proiectele implementate pentru ca Iașul să își continue dezvoltarea.(P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Maricel Popa,președintele CJ și candidatul social-democrat pentru un nou mandat în fruntea județului Iași: Vin cu faptele și cu proiectele implementate pentru ca Iașul să își continue dezvoltarea.(P)

GALERIE
Maricel-Popa-vot
  • Maricel-Popa-vot
- +

Mulți, oameni politici în special, nu au pus mare preț pe obiectivul meu de a aduce un miliard de euro pentru ieșeni, doar în primul mandat. Nu doar că am atins suma de un miliard de euro, ci chiar am depășit-o. 
Astăzi, când citiți aceste rânduri, pe raza județului Iași sunt deschise zeci de șantiere pe drumuri, la spitale, la muzee, la Aeroport, la școli, la rețele de apă și canalizare, în mediul rural sau în orașele și municipiile județului nostru. Nivelul de investiții atrase în județ a depășit și așteptările adversarilor politici și a atins un record greu de egalat.

Primii patru ani la șefia Consiliului Județean nu au însemnat doar atragerea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea vieții ieșenilor. Am căutat să fim tot timpul cu un pas în fața celorlați și am pus la punct un plan ambițios de menținere și consolidare a dezvoltării Iașului.

Mi-am anunțat deja familia, soția și cei doi copii că pentru încă patru ani voi fi mai mereu plecat de acasă, că vor trebui să își facă planuri fără mine. Eu îmi propun să aduc Iașul pe primul loc între județele României. Nu vreau să mai pierdem competiții cu Timișul și Clujul.

Pentru următorii patru ani avem investiții care vor continua, investiții semnate care vor demara în perioada imediat următoare, dar și proiecte de anvergură pentru care avem asigurată finanțarea nerambursabilă.

Vom finaliza modernizarea totală a Spitalului de Copii, vom finaliza cel mai mare proiect european în drumuri județene – Axa Iași – Suceava, vom finaliza lucrările de la obiectivele culturale-Casa Pogor, Casa Gane, Bojdeuca lui Ion Creangă.

Pe de altă parte, vom demara un proiect pe care îl pregătim de ani buni, implementarea celei mai importante investiții cu fonduri europene din istoria județului Iași, peste 500 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Vom continua în același ritm asfaltarea drumurilor județene. Avem 400 de kilometri aflați în diferite stadii de realizare, iar în următorii ani, în Iași, vom avea toate drumurile județene modernizate.

Avem modernizări de drumuri finalizate cu mai bine de un an înainte de termenul stabilit la licitație.

În a treia etapă, la această dată, avem documentații depuse pentru obținerea de finanțări europene nerambursabile pentru alte 200 milioane de euro, plus proiecte pentru alte câteva sute de milioane de euro. Avem proiecte ambițioase privind colectarea selectivă, reciclare, valorificarea energetică a deșeurilor după modelul țărilor din Vestul Europei. Am reușit să deblocăm și să identificăm sursa de finanțare pentru Centrul Intermodal Regional de Marfă de la Holboca, dar și pentru unitățile medicale din subordinea Consiliului  Județean. Iașul este pe drumul cel bun, iar ritmul trebuie menținut. Continuăm împreună pentru ca Iașul să fie cu adevărat numărul 1! 

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.