anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Maricel Popa,președintele CJ și candidatul social-democrat pentru un nou mandat în fruntea județului Iași: Vin cu faptele și cu proiectele implementate pentru ca Iașul să își continue dezvoltarea.(P)

GALERIE
Maricel-Popa-vot
  • Maricel-Popa-vot
- +

Mulți, oameni politici în special, nu au pus mare preț pe obiectivul meu de a aduce un miliard de euro pentru ieșeni, doar în primul mandat. Nu doar că am atins suma de un miliard de euro, ci chiar am depășit-o. 
Astăzi, când citiți aceste rânduri, pe raza județului Iași sunt deschise zeci de șantiere pe drumuri, la spitale, la muzee, la Aeroport, la școli, la rețele de apă și canalizare, în mediul rural sau în orașele și municipiile județului nostru. Nivelul de investiții atrase în județ a depășit și așteptările adversarilor politici și a atins un record greu de egalat.

Primii patru ani la șefia Consiliului Județean nu au însemnat doar atragerea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea vieții ieșenilor. Am căutat să fim tot timpul cu un pas în fața celorlați și am pus la punct un plan ambițios de menținere și consolidare a dezvoltării Iașului.

Mi-am anunțat deja familia, soția și cei doi copii că pentru încă patru ani voi fi mai mereu plecat de acasă, că vor trebui să își facă planuri fără mine. Eu îmi propun să aduc Iașul pe primul loc între județele României. Nu vreau să mai pierdem competiții cu Timișul și Clujul.

Pentru următorii patru ani avem investiții care vor continua, investiții semnate care vor demara în perioada imediat următoare, dar și proiecte de anvergură pentru care avem asigurată finanțarea nerambursabilă.

Vom finaliza modernizarea totală a Spitalului de Copii, vom finaliza cel mai mare proiect european în drumuri județene – Axa Iași – Suceava, vom finaliza lucrările de la obiectivele culturale-Casa Pogor, Casa Gane, Bojdeuca lui Ion Creangă.

Pe de altă parte, vom demara un proiect pe care îl pregătim de ani buni, implementarea celei mai importante investiții cu fonduri europene din istoria județului Iași, peste 500 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Vom continua în același ritm asfaltarea drumurilor județene. Avem 400 de kilometri aflați în diferite stadii de realizare, iar în următorii ani, în Iași, vom avea toate drumurile județene modernizate.

Avem modernizări de drumuri finalizate cu mai bine de un an înainte de termenul stabilit la licitație.

În a treia etapă, la această dată, avem documentații depuse pentru obținerea de finanțări europene nerambursabile pentru alte 200 milioane de euro, plus proiecte pentru alte câteva sute de milioane de euro. Avem proiecte ambițioase privind colectarea selectivă, reciclare, valorificarea energetică a deșeurilor după modelul țărilor din Vestul Europei. Am reușit să deblocăm și să identificăm sursa de finanțare pentru Centrul Intermodal Regional de Marfă de la Holboca, dar și pentru unitățile medicale din subordinea Consiliului  Județean. Iașul este pe drumul cel bun, iar ritmul trebuie menținut. Continuăm împreună pentru ca Iașul să fie cu adevărat numărul 1! 

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.