anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean: Domnule ministru Tătaru, lăsați cinismul la o parte și ajutați-ne să salvăm viețile ieșenilor și ale moldovenilor! Nu vă este frică de Dumnezeu? (P)

GALERIE
1
  • 1
- +

Așa cum se știe deja, ieri a fost un desant al miniștrilor PNL la Iași. Alaiul, în frunte cu premierul Ludovic Orban, a inaugurat, din nou, un amplasament gol, un tăpșan, pe care se va construi, nu știm când, Spitalul Regional de Urgență. Proiectul și documentația au fost realizate exclusiv prin grija mea și a colegilor din Consiliul Județean. Doar din acest motiv suntem mai avansați, în acest moment, comparativ cu proiectele spitalelor de la Craiova și Cluj.

Același alai PNL-ist a organizat apoi, în centrul Iașului, o conferință la care au tăiat microfoanele presei în momentul în care au apărut întrebările serioase ale ziariștilor.

Mai mult, ieri eram la o întâlnire cu oamenii din Plugari când am aflat că ministrul Sănătății Nelu Tătaru va ajunge în inspecție la Spitalul mobil. Din păcate, așa cum a venit prima dată, fără să mă anunțe, cu ministrul Alexe, așa a procedat și acum. A venit ca pe moșia lui. Fără măcar să dea un telefon. 

Cu toate acestea, am lăsat tot ce aveam și am ajuns de urgență la Lețcani. Vă mărturisesc că ministrul sănătății a fost încântat de ceea ce a văzut acolo. Inclusiv doctorii Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași și Diana Cimpoeșu, șefa SMURD Iași. Am reușit la fața locului să demontez câteva informații apărute într-un ziar de scandal. Mă refer aici la avizul ISU, sistemul de canalizare, modul de colectare al deșeurilor, tipurile de prize și alte câteva aspecte tehnice.

În mod surprinzător, la numai câteva ore după inspecția de la Spitalul mobil, am fost anunțat că ministrul va trimite mâine un alt control, Inspecția Sanitară de Stat, cel mai înalt organ de verificare din Ministerul Sănătății. Cel mai probabil pentru a întârzia din nou bunul mers al lucrurilor. Deși am obținut autorizația de funcționare de la DSP, liberalii fac tot posibilul să blocheze electoral funcționalizarea unității medicale.

Concluzionând, pe 18 septembrie am primit avizul de funcționare de la DSP. Duminică, pe 20 septembrie a venit ministrul Sănătății în inspecție, iar pe 22 septembrie, mâine, urmează să vină un nou control, de la Inspecția Sanitară de Stat. Nu avem nimic de ascuns, să trimită câte controale vor dar să nu mai blocheze funcționarea spitalului.

Sincer, mă așteptam ca până acum, ministrul Sănătății să participe constructiv la acest proiect, care înseamnă vieți salvate și condiții civilizate de tratament pentru ieșeni. În loc să trimită organele de verificare, puteau trimite până acum echipe de specialiști care să ne ajute să operaționalizăm lucrurile și să câștigăm timp. Dar nu s-a întâmplat așa. Am avut piedici peste piedici. Și văd că nu vor să se oprească. Eu treaba de administrator am încheiat-o. Am promis că fac cel mai mare spital mobil Covid-19 din țară și am facut-o. Singur. Fără sprijin guvernamental, fără nimic. Am obținut și autorizația de funcționare. 

Domnule ministru Tătaru, lăsați cinismul la o parte și ajutați-ne să salvăm viețile ieșenilor și ale moldovenilor! Managerii de la celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean mi-au mărturisit că în 4 ani nu au avut niciodată verificări de la Inspecția Sanitară de Stat. Vă dau un singur exemplu. Spitalul Sf. Spiridon funcționează și primește pacienți, deși clădirea se găsește într-o stare avansată de degradare, multe toalete sunt infecte și, mai mult, în curte au și un cort de triaj nefuncțional. În oglindă, avem un spital nou-nouț, la cheie, cu aviz de funcționare de la DSP, căruia ministerul Sănătății și liberalii vor să îi găsească hibe pentru a nu-l operaționaliza.

Domnilor, nu vă este frică de Dumnezeu? La acest moment nu mai avem paturi libere de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase, crește constant numărul zilnic de cazuri și voi aveți timp de politică? Și ce politică. Una împotriva oamenilor, care sunt oricum speriați de perspectiva acestei boli. În acest ritm ar trebui închise majoritatea spitalelor din țară. La Spitalul mobil avem peste 100 paturi de terapie intensivă cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Au confirmat-o toți medicii și cadrele medicale care au fost acolo.

Pe cale de consecință, vă rog, domnule ministru, cu toată răspunderea de Președinte al județului cu 1 milion de locuitori, lăsați mizeriile politice și nu mai întârziați funcționarea Spitalului mobil. Este gura de oxigen de care au nevoie și ceilalți bolnavi cronici din Iași. Prin operaționalizarea unității medicale vom putea trata la spitalele ieșene, aproape în condiții normale, și ceilalți pacienți, nu doar cei Covid-19.

Cineva trebuie să spună lucrurile pe șleau. Spitalele din Iași și cele din Moldova sunt pline. Chiar se joacă la ruletă viețile oamenilor? Unde internăm acești bolnavi? Unde internăm bolnavii cu celelalte patologii? Tot ceea ce se întâmplă acum este pentru a-l ajuta pe Costel Alexe, principalul meu contracandidat la Consiliul Județean. În mințile lor cinice, liberalii consideră că funcționalizarea spitalului îmi aduce voturi. Vă rog, opriți-vă! Pierdem vieți omenești doar ca viitorul președinte al Consiliului Județean Iași să fie Costel Alexe? 

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.