anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Facem plângere penală împotriva miniștrilor Tătaru și Alexe pentru zădărnicirea combaterii bolilor! (P)

GALERIE
mp3mp2mp6mp7mp5
 • mp3
 • mp2
 • mp6
 • mp7
 • mp5
- +

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru și reprezentantul unei renumite case de avocatură din Iași.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de administrația județeană, autoritățile centrale, în frunte cu ministrul Sănătății se opun operaționalizării Spitalului mobil de la Iași, cu toate că acesta a primit încă de pe data de 18 septembrie, autorizația de funcționarea din partea Direcției de Sănătate Publică Iași și ar urma să funcționeze ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

”Facem plângere penală împotriva miniștrilor Tătaru și Alexe pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Ceea ce se întâmplă acum la Spitalul de la Lețcani este ieșit din comun și confirmă tot ceea ce am spus de trei luni încoace: liberalii sabotează unitatea medicală.

1.      Mai întâi au zis că nu se face. Am făcut.

2.      Au zis că e un tun financiar. Nu este. Am avut control de la Curtea de Conturi.

3.      Au zis că spitalul nu va funcționa niciodată. Spitalul are autorizație de funcționare de la DSP.

4.      Acum spun că spitalul nu va avea pacienți și au trimis controale de la toate autoritățile statului. Este cea mai controlată investiție din țară.

Deci, vineri, pe 18 septembrie am primit autorizația de la DSP. Duminică, 20 septembrie, a venit ministrul Sănătății, pe furiș, în inspecție, deși nu avea niciun atribut moral să o facă. Pentru că nu ne-au sprijinit deloc. Am construit spitalul singur. Acum, dintr-o dată, vii în verificare.  Culmea, azi, avem un alt control de la Inspecția de Stat, cel mai înalt organ de verificare din Ministerul Sănătății. Unde s-a mai pomenit așa ceva? E bătaie de joc de munca tuturor, de viețile și banii ieșenilor. Liberalii nu vor ca spitalul să funcționeze. Nu le pasă de sănătatea oamenilor.

Oameni buni, de câteva luni, nu dorm nopțile pentru că am încercat, alături de colegii mei, să construim și să operaționalizăm cât mai repede acest spital.

După ce au epuizat toate modurile în care ne-au pus piedici la nivel local, liberalii lui Alexe au mutat jocul acum la ministerul Sănătății. Deși ei nu au nicio răspundere. La ce mai avem atunci Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu?

Concluzia mea este foarte clară. Liberalii fac orice să nu intre pacienți la Spitalul mobil. Eu ca administrator mi-am încheiat treaba. Aș putea foarte ușor să pasez lucrurile la Spitalul de Boli Infecțioase. Dar nu vreau. Am construit acest spital modern, cu aparatură și echipamente de ultimă generație, pentru a fi de folos comunității. Nu electoral. Lucrul ăsta ar trebui să îl înțeleagă și PNL-iștii.

Ce vină am eu că acest spital arată mult mai bine decât cele făcute de guvern? Ce vină am eu că acest spital arată mult mai bine decât Spitalul Sf. Spiridon?

Domnule Tătaru, domnule Alexe luați mâinile de pe spital! Terminați cu lupta politică și dați-vă concursul pentru sprijinul comunității ieșene. Nu alegerile sunt cele mai importante, ci viața oamenilor” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

Prezent la conferința de presă, medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a criticat strategia Guvernului PNL în ceea ce privește gestionarea pandemiei și a subliniat necesitatea deschiderii Spitalului mobil.

”Să spunem lucrurilor pe nume. Strategia autorităților în această pandemie este greșită. De 6 luni strig și nu mă aude nimeni – testați, testați, testați. Acest demers a fost aprobat acum și în Parlamentul European.

În ceea ce privește spitalul mobil voi atenționa și reprezentanții Comisiei de la Bruxelles. Avem singurul Spital ROL-3 NATO din Europa de Est care poate fi deschis chiar și în această secundă pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus, dar este blocat politic de PNL. Este incredibil. 100 paturi de terapie intensivă stau nefuncționale. Aceasta înseamnă dublarea capacității de terapie intensivă din Iași. Practic, un spital destinat bolnavilor de Covid-19 stă închis. Nu știu cine poate să pună orgoliile politice, de partid, în fața vieții oamenilor. Operaționalizarea acestui spital înseamnă că ceilalți pacienți cronici pot să primească tratament normal la unitățile medicale ieșene. Spitalul mobil de la Lețcani trebuie să funcționeze. Sper ca măcar acum, în ceasul al XIII-lea, lucrurile să funcționeze.

Totodată, îl întreb pe ministrul Sănătății: Câte ventilatoare ați adus în România? Cele 200 de pe 14 martie încă nu au ajuns. Unde sunt cele 2 milioane de teste de la Unifarm? Unde sunt toate facilitățile medicale pe care le-ați promis. Au fost bani europeni. 3,1 milioane de euro pe care nu le-ați folosit.

În aceste condiții putem alege strategia corectă, bazată pe știință sau haosul pe care îl vedem astăzi în România. Autoritățile are trebui să se treazească cât încă nu este prea târziu” a punctat medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Pentru a clarifica din punct de vedere juridic această situație s-a apelat inclusiv la o casă de avocatură.

”Din punct de vedere juridic tot ceea ce înseamnă act material al pesoanelor Nelu Tătaru și Costel Alexe, actuali miniștri ai Guvernului României, reprezintă elemente constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 352 din Codul Penal și anume zădărnicirea combaterii bolilor. În acest moment se lucrează la o plângere penală împotriva celor care se fac răspunzători de punerea acestor bariere în funcționarea spitalului mobil. Constatăm cu tristețe că nu primează interesul și sănătatea cetățeanului, ci miza este una electorală” a menționat avocatul Radu Iulian Rusu, reprezentantul casei de avocatură.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.