anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean: Unii se gândesc la viitorul lor milion de euro. Noi, la viitorul unui milion de ieșeni! (P)

GALERIE
Maricel-Popa
  • Maricel-Popa
- +

Dragi ieșeni,

Ne afăm în pragul unor alegeri locale desfășurate în cele mai dificile condiții din ultimii 30 de ani. De la începutul acestui an ați putut vedea cu ochii voștri ce consecințe poate avea o guvernare haotică, în care nu există niciun plan de acțiune, în care nu există nicio gândire măcar pe termen mediu în care deciziile luate azi sunt schimbate mâine, în care se dărâmă cu dispreț tot ce s-a construit ani de zile, în care se blochează proiecte și sunt anulate inițiative benefice doar pentru că vin de la „ceilalți”. Iar ceea ce se întâmplă deja pe plan național se poate întâmpla începând de luni și la Iași.

Pentru a compara faptele și vorbele, ceea ce s-a realizat cu fantasmele unor neaveniți, este suficient să priviți în jur. Pe un talger al balanței există peste 400 km de drumuri județene modernizate, cel mai modern spital de neurochirurgie din țară, un spital de copii pe cale de a fi complet reabilitat pentru prima oară în 50 de ani de existență, 270 de școli, grădinițe și creșe modernizate sau chair construite de la zero, zeci de dispensare rurale, aducțiuni de apă și racorduri la canalizare, cel mai modern spital mobil din țară, singurul care satisface criteriile NATO. Pe scurt, un miliard de euro pentru un milion de ieșeni.

În celălalt talger au fost aruncate milioane de lei împărțite discreționar în funcție de culoarea politică a primarilor, o blocare sistematică a proiectelor pornite deja și o drujbă ce a început să taie deja stejarii seculari ai Iașului.

Am candidat în 2016 la funcția de președinte al Consiliului Județean întrucât știam că se poate face mai mult. Au fost patru ani în care echipa CJ a încercat să rezolve cât mai multe dintre problemele județului, probleme lăsate nesoluționate de lungi ani de dispute politice sterile. Au fost patru ani în care am simțit ochii ieșenilor ațintiți mai mult ca niciodată asupra activității administrației publice locale și în care criticile aduse de aceștia au fost mai acide ca nicicând. Era firesc ca, după atâta vreme în care s-au încălcat cu nesimțire promisiunile făcute în campaniile electorale, ieșenii să nu mai aibă răbdare. Iar această dorință legitimă a ieșenilor de a vedea în sfârșit fapte, nu de tot asculta vorbe, ne-a impulsionat să depunem toate eforturile pentru a arăta că se poate lucra și altfel.


Dragi ieșeni,

În cei patru ani care au trecut am pus bazele unei dezvoltări temeinice a județului, investițiile făcute urmărind să răspundă direct dorințelor și așteptărilor ieșenilor. Drumul este deschis, iar ritmul trebuie menținut în continuare. Nu puteți permite ca proiectele Iașului să încapă pe mâinile unora care nu urmăresc decât propria căpătuială. Liberalii se gândesc la viitorul lor milion de euro. Noi, la viitorul unui milion de ieșeni. 

Duminică vă chem la urne, alături de mine și de echipa PSD Iași. Nu este vorba de a câștiga o simplă bătălie electorală, ci de a ne câștiga cei patru ani care urmează. Avem datoria să continuăm împreună, pentru prezentul nostru și viitorul copiilor noștri.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.