anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

GALERIE
Maricel PopaMaricel Popa - senator
 • Maricel Popa
 • Maricel Popa - senator
- +

Reducerea diferențelor dintre sat și oraș impune asigurarea și în mediul rural a întregului confort disponibil în cel urban. Iar acest lucru nu înseamnă doar alimentare cu apă și racorduri la canalizare, ci și racordarea la rețeaua de gaz metan. Costurile utilizării buteliilor de gaz pentru încălzirea locuințelor și chiar pentru simplul uz gospodăresc este prohibitiv.

Prin Programul de Guvernare, PSD vizează realizarea de investiții majore în extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și racordarea la gaze a 80% din locuințele din România. Totodată, pentru a facilita accesul la rețeaua de alimentare cu gaze, vom asigura racordarea gratuită a încă 1 milion de familii din toate zonele țării, până în 2024. În paralel, vom creşte capacitatea de extracție a gazelor naturale, în special din Marea Neagră, pentru a aduce gaz ieftin în casele a milioane de români!

La nivelul județului Iași, Consiliul Județean a inițiat, încă din 2018, discuții cu reprezentanții Transgaz în vederea studierii posibilității de construire a unor magistrale care să permită racordul comunelor din județ la rețeaua de gaz. Discuțiile s-au dovedit fructuoase, la începutul anului trecut convenindu-se construirea a două magistrale de transport, pe rutele Mogoșești – Comarna – Cozmești, respectiv Dumești – Andrieșeni. Pentru a facilita investițiile, au fost constituite două asociații de dezvoltare intercomunitară, pentru zona de sud-est și zona de nord-est, cuprinzând în total 19 comune ce vor beneficia de alimentarea cu gaz metan într-o primă etapă. Prima asociație cuprinde comunele Ciortești, Comarna, Costuleni, Cozmești, Dobrovăț, Dolhești, Gorban, Moșna, Prisăcani, Răducăneni și Schitu Duca. Din a doua fac parte comunele Andrieșeni, Bivolari, Gropnița, Movileni, Plugari, Probota, Trifești și Țigănași. Ulterior, la aceste asociații vor putea adera și alte comune, pe măsură ce rețeaua de gaz se va extinde. Costul estimat al celor două magistrale de transport se ridică la 162 de milioane de euro, din care 45 de milioane sunt fonduri europene (Programul Operaţional Infrastructură Mare), iar diferenţa va fi acoperită din surse proprii şi împrumuturi.

Costul încălzirii pe gaz este comparabil cu cel al încălzirii pe lemne, dar fiecare casă racordată la sistemul de distribuție a gazului înseamnă în fiecare an câțiva metri cubi de lemn salvat de la tăierea ilegală.

Pe 6 decembrie votăm echipa PSD pentru Parlamentul României! Pe 6 decembrie votăm pentru siguranța unui trai mai bun!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.