Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

GALERIE
Maricel PopaMaricel Popa - senator
  • Maricel Popa
  • Maricel Popa - senator
- +

Reducerea diferențelor dintre sat și oraș impune asigurarea și în mediul rural a întregului confort disponibil în cel urban. Iar acest lucru nu înseamnă doar alimentare cu apă și racorduri la canalizare, ci și racordarea la rețeaua de gaz metan. Costurile utilizării buteliilor de gaz pentru încălzirea locuințelor și chiar pentru simplul uz gospodăresc este prohibitiv.

Prin Programul de Guvernare, PSD vizează realizarea de investiții majore în extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și racordarea la gaze a 80% din locuințele din România. Totodată, pentru a facilita accesul la rețeaua de alimentare cu gaze, vom asigura racordarea gratuită a încă 1 milion de familii din toate zonele țării, până în 2024. În paralel, vom creşte capacitatea de extracție a gazelor naturale, în special din Marea Neagră, pentru a aduce gaz ieftin în casele a milioane de români!

La nivelul județului Iași, Consiliul Județean a inițiat, încă din 2018, discuții cu reprezentanții Transgaz în vederea studierii posibilității de construire a unor magistrale care să permită racordul comunelor din județ la rețeaua de gaz. Discuțiile s-au dovedit fructuoase, la începutul anului trecut convenindu-se construirea a două magistrale de transport, pe rutele Mogoșești – Comarna – Cozmești, respectiv Dumești – Andrieșeni. Pentru a facilita investițiile, au fost constituite două asociații de dezvoltare intercomunitară, pentru zona de sud-est și zona de nord-est, cuprinzând în total 19 comune ce vor beneficia de alimentarea cu gaz metan într-o primă etapă. Prima asociație cuprinde comunele Ciortești, Comarna, Costuleni, Cozmești, Dobrovăț, Dolhești, Gorban, Moșna, Prisăcani, Răducăneni și Schitu Duca. Din a doua fac parte comunele Andrieșeni, Bivolari, Gropnița, Movileni, Plugari, Probota, Trifești și Țigănași. Ulterior, la aceste asociații vor putea adera și alte comune, pe măsură ce rețeaua de gaz se va extinde. Costul estimat al celor două magistrale de transport se ridică la 162 de milioane de euro, din care 45 de milioane sunt fonduri europene (Programul Operaţional Infrastructură Mare), iar diferenţa va fi acoperită din surse proprii şi împrumuturi.

Costul încălzirii pe gaz este comparabil cu cel al încălzirii pe lemne, dar fiecare casă racordată la sistemul de distribuție a gazului înseamnă în fiecare an câțiva metri cubi de lemn salvat de la tăierea ilegală.

Pe 6 decembrie votăm echipa PSD pentru Parlamentul României! Pe 6 decembrie votăm pentru siguranța unui trai mai bun!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.