Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 1 milion de familii vor beneficia de racordare gratuită la rețeaua de gaze! (P)

GALERIE
Maricel PopaMaricel Popa - senator
  • Maricel Popa
  • Maricel Popa - senator
- +

Reducerea diferențelor dintre sat și oraș impune asigurarea și în mediul rural a întregului confort disponibil în cel urban. Iar acest lucru nu înseamnă doar alimentare cu apă și racorduri la canalizare, ci și racordarea la rețeaua de gaz metan. Costurile utilizării buteliilor de gaz pentru încălzirea locuințelor și chiar pentru simplul uz gospodăresc este prohibitiv.

Prin Programul de Guvernare, PSD vizează realizarea de investiții majore în extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și racordarea la gaze a 80% din locuințele din România. Totodată, pentru a facilita accesul la rețeaua de alimentare cu gaze, vom asigura racordarea gratuită a încă 1 milion de familii din toate zonele țării, până în 2024. În paralel, vom creşte capacitatea de extracție a gazelor naturale, în special din Marea Neagră, pentru a aduce gaz ieftin în casele a milioane de români!

La nivelul județului Iași, Consiliul Județean a inițiat, încă din 2018, discuții cu reprezentanții Transgaz în vederea studierii posibilității de construire a unor magistrale care să permită racordul comunelor din județ la rețeaua de gaz. Discuțiile s-au dovedit fructuoase, la începutul anului trecut convenindu-se construirea a două magistrale de transport, pe rutele Mogoșești – Comarna – Cozmești, respectiv Dumești – Andrieșeni. Pentru a facilita investițiile, au fost constituite două asociații de dezvoltare intercomunitară, pentru zona de sud-est și zona de nord-est, cuprinzând în total 19 comune ce vor beneficia de alimentarea cu gaz metan într-o primă etapă. Prima asociație cuprinde comunele Ciortești, Comarna, Costuleni, Cozmești, Dobrovăț, Dolhești, Gorban, Moșna, Prisăcani, Răducăneni și Schitu Duca. Din a doua fac parte comunele Andrieșeni, Bivolari, Gropnița, Movileni, Plugari, Probota, Trifești și Țigănași. Ulterior, la aceste asociații vor putea adera și alte comune, pe măsură ce rețeaua de gaz se va extinde. Costul estimat al celor două magistrale de transport se ridică la 162 de milioane de euro, din care 45 de milioane sunt fonduri europene (Programul Operaţional Infrastructură Mare), iar diferenţa va fi acoperită din surse proprii şi împrumuturi.

Costul încălzirii pe gaz este comparabil cu cel al încălzirii pe lemne, dar fiecare casă racordată la sistemul de distribuție a gazului înseamnă în fiecare an câțiva metri cubi de lemn salvat de la tăierea ilegală.

Pe 6 decembrie votăm echipa PSD pentru Parlamentul României! Pe 6 decembrie votăm pentru siguranța unui trai mai bun!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.