anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: 30 de miliarde de motive pentru a cere explicații de la Orban, Chirica și Alexe! (P)

GALERIE
Maricel Popa
 • Maricel Popa
- +

Că Guvernul Orban a întors spatele ieșenilor, este clar pentru toată lumea! Întrebarea care se ridică acum este dacă mai putem face ceva pentru pune și Iașul pe harta marilor investiții. Votul de duminică va stabili soarta României pentru următorii patru ani.

Investițile pregătite de Guvernul liberal pentru următorii ani ocolesc județul nostru. Cele peste 30 de miliarde de euro alocate României de către Uniunea Europeană vor fi cheltuite în alte zone ale țării, de parcă ieșenii nu au fost afectați de pandemia de coronavirus, de parcă firmele din Iași nu au suferit la fel ca cele din alte zone ale țării. Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Guvernul condus de Ludovic Orban menționează Iașul doar într-un singur loc. Cel mai mare județ al țării nu există pentru liberali decât la nivel de promisiuni de campanie electorală. Au nevoie de voturile ieșenilor și promisiunile, cred ei, nu costă nimic. Eu cred că aceste promisiuni neonorate îi vor costa foarte scump. A trecut mai bine de un an de când au preluat guvernarea și nu au făcut absolut nimic concret pentru Iași și ieșeni!
 
Câteva exemple de promisiuni liberale neonorate:
 
1. Moldova va avea trei autostrăzi. Autostrada Unirii este prioritate a Guvernului. După ce au anulat toate demersurile făcute de PSD pentru autostrada Unirii, liberalii s-au apucat de ceea ce știu ei mai bine, să facă și să refacă studii de fezabilitate. Au început licitații pentru bucăți din toate autostrăzile Iași – Târgu Mureș, din Bacău – Brașov, din Ploiești – Siret. Au crezut că așa închid gura ieșenilor. Cât de prioritare sunt investițiile din zona noastră pentru liberali s-a văzut și în momentul în care în Guvern s-a aprobat lista marilor obiective de investiții pentru anul 2021. În documentul propus spre aprobare în luna august a acestui an nu era nicio mențiune cu privire la A8-Autostrada Unirii, dar nici la Autostrada A7. Acum, pentru A7 avem promisiunea de a fi realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. A8 nu a încăput în acest plan, nici măcar ca promisiune!
 
2. Stadionul nou, care are deja mai multe machete prezentate pe Primărie și pentru care a fost avansat și un termen de finalizare 2024, nu se regăsește în nicio finanțare guvernamentală. Rămâne deocamdată doar la nivel de machetă.
 
3. O altă machetă frumoasă avem, noi ieșenii, și cu o Sală Polivalentă. Bani nu s-au găsit pentru a o construi, dar în randări arată bine. Guvernul a găsit însă fonduri pentru alte obiective similare, la Tulcea, de exemplu. 
 
4. Trenul metropolitan promis în campanie electorală de Costel Alexe nu are nicio sursă de finanțare, deși una din sursele de finanțare era chiar Planul de redresare și Reziliență. Ieșenii așteaptă cu ”nerăbdare” machetele pentru acest tren metropolitan. Nici în domeniul feroviar Iașul nu are vreo finanțare certă în acest plan de 30 de miliarde de euro. 
 
5. Nu putem uita nici de promisiunile făcute de șeful liberalilor ieșeni, în perioada în care a ocupat funcția de ministru al mediului. Activitatea lui de la minister a fost sintetizată cel mai bine de organizațiile de protecție a mediului: ”Greenpeace, Declic și Agent Green fac un bilanț negru al realizărilor Guvernului în domeniul protecției pădurilor: nicio măsură anunțată în urma marșului pentru salvarea pădurilor din noiembrie 2019 nu a fost îndeplinită: hărțile satelitare nu s-au achiziționat iar camerele video lipsesc. În plus, contrar declarațiilor victorioase ale lui Costel Alexe, fostul Ministru al Mediului, cu privire la funcționarea SUMAL 2.0. încă din octombrie, autoritățile au anunțat acum o nouă amânare pentru operaționalizarea Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos, pentru luna ianuarie a anului viitor”, se arată pe pagina de facebook a Agent Green! În tot acest timp, Alexe a girat inclusiv defrișări masive de păduri în pădurile seculare din zona Bârnova – Dobrovăț.
 
Promisiunile celor de la PNL au continuat și în această săptămână. Va veni însă momentul scadenței, iar ieșenii vor face diferența între promisiuni neonorate și fapte.
 
De aceea, consider că duminică trebuie să alegem seriozitatea și pe cei care pot să asigure ieșenilor și românilor un trai mai bun. Vă invit să votăm echipa social-democraților pentru Parlamentul României!
 
Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.