Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi: Liberalii au transformat capitala culturii în capitala penalilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi: Liberalii au transformat capitala culturii în capitala penalilor

Nu mai ştiu cui să cer demisia din rândul actualilor penelişti!

GALERIE
Maricel Popa
  • Maricel Popa
- +

Ceea ce se întâmplă în această perioadă la Iaşi frizează ridicolul. Cum ar spune unii: dacă nu e tragic, ar fi amuzant. Efectiv am ajuns în situaţia în care actuala guvernare locală e acuzată zi de zi fie de luare de mită, fie de abuz în serviciu, fie de angajări ridicole sau de politizarea instituţiilor statului prin infiltrarea membrilor de partid.

Subiectul momentului îl constituie felul în care vremelnicii lideri înţeleg să politizeze instituţiile statului. Sunt siderat de modul în care, la Iaşi, directorul unei instituţii deconcentrate care funcţionează în cadrul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad, comite abuz după abuz. Pe de o parte, îşi bate joc de specialiştii în domeniu, pe de altă parte, promovează pe funcţii publice, oameni de partid, care nu au nici cele mai vagi cunoştinţe în domeniu. Îi cer în mod imperativ demisia şi să prezinte scuze tuturor ieşenilor de bună credinţă pentru modul discreţionar în care a acţionat.

Nu este posibil să dai afară un inginer tehnic, cu 25 de ani de experienţă în domeniu şi să angajezi la departamentul pentru situaţii de urgenţă şi calamităţi, o chelneriţă, care nu ştie absolut nimic despre specificul activităţii. Mai puţin contează că a fost chelneriţă. E un loc de muncă cinstit, dar cum să te ocupi tu de inundaţii şi să nu ştii în ce se măsoară debitul, care e malul stâng, care e malul drept al unui râu? Câte astfel de cazuri mai sunt, de care nu aflăm? Este greu de înţeles acest nou mod de a face administraţie şi politică.

Am scos în evidenţă comportamentul de moşieri al peneliştilor încă din campania electorală. Era evident că dacă în plină campanie electorală fac angajări pentru rude şi cumetri, ce urma să se întâmple după alegeri era fără termen de comparaţie. Şi iată că acest lucru se confirmă mai repede decît credeam. Nu vreau să enumăr acum cumetrii lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, plantaţi în funcţii publice. E plină presa de ei. Din păcate, aşa cum intuiam, fiecare cumătru începe acum să îşi angajeze propriile pile. E strigător la cer ce se întâmplă. (Preluare partiala din comunicatul de presa trimis pe adresa redactiei)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.