anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

miercuri, 01.02.2023

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Munca administrației social-democrate de la Consiliul Județean prinde contur! (P)

GALERIE
Spitalul-de-copii-5Spitalul-de-Copii-7Spitalul-de-Copii-6Spital-copii-1
 • Spitalul-de-copii-5
 • Spitalul-de-Copii-7
 • Spitalul-de-Copii-6
 • Spital-copii-1
- +

Modernizarea Spitalului de copii Sfânta Maria este în plină desfășurare. Tronsonul III, care reprezintă 40% din suprafața unității medicale, a fost finalizat.

Proiectul de modernizare al Spitalului de Copii a fost demarat în perioada 2016-2020, atunci când Consiliul Județean a fost condus de Maricel Popa, actualul președinte al PSD Iași.

”Munca mea și a administrației social-democrate de la Consiliul Județean prinde contur. Modernizarea Spitalului de Copii este cel mai mare proiect de reabilitare a unei unități medicale din țară realizată cu fonduri europene, aproximativ 26 milioane de euro. Îmi aduc aminte că am găsit un adevărat dezastru acolo și pacienții erau foarte nemulțumiți de condițiile de spitalizare. 
Iată, acum, la un an de la începerea lucrărilor întreg tronsonul III este finalizat și poate fi dat în folosință. Sunt asigurate cele mai bune condiții pentru micuții pacienți și aparținătorii lor. Până acum, unitatea medicală nu a fost niciodată reabilitată, în cei 50 de ani de funcționare. 
Cel mai mare proiect cu finanțare europeană din Regiunea Nord-Est pentru sistemul medical prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale. Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată. 
Până în prezent au fost complet modernizate și instalațiile de apă și canalizare pentru întreaga unitate medicală, au fost refăcute instalațiile pentru energie electrică și comunicații, a fost consolidat subsolul și terasa superioară, a fost realizată o nouă compartimentare a secțiilor astfel încât acum saloanele au maxim trei paturi. 
Spațiile beneficiază de un sistem de climatizare foarte eficient energetic prin controlul automat al temperaturii și umiditații din clădire, de la jaluzelele automate pâna la centralele de ventilare și purificare a aerului.
Este în curs de reabilitare și modernizare amfiteatrul spitalului, destinat pregătirii studenților mediciniști, dezbaterilor pe teme medicale și altor manifestări științifice.
Așa cum se poate observa, am prevăzut în proiect toate aspectele necesare ca, la final, spitalul să fie unul cu adevărat modern, dotat la standarde europene” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Spitalul de Copii din Iași dispune de 650 de paturi. Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 au o suprafață utilă de peste 18.000 mp și nu au mai fost până acum reabilitate. 

Proiectul de reabilitare și modernizare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași este cel mai mare proiect din regiune finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121,5 milioane de lei.

Departamentul de Comunicare al PSD Iași

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

PIȚUȚURCĂ

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.