Maricel Popa, președintele PSD Iași și candidat pentru funcția de senator în Parlamentul României: Sunt ieșean get-beget, născut și crescut în Iași. (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași și candidat pentru funcția de senator în Parlamentul României: Sunt ieșean get-beget, născut și crescut în Iași (P)

GALERIE
Maricel-Popa
  • Maricel-Popa
- +

Iubesc Iașul și tot ceea ce înseamnă farmecul capitalei culturale a României.La Iași am învățat, la Iași am început să muncesc, la Iași mi-am format familia, la Iași s-au născut cei doi copii ai mei. În cei 59 de ani de viață, am rămas constant fidel Iașului și ieșenilor. Sunt inginer de profesie, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași.

Tot la Iași, am dezvoltat firme, societăți private care au adus plus valoare ieșenilor, dar și județului. Am fost printre primii oameni de afaceri ieșeni de după Revoluția din decembrie 1989.

Am demonstrat că pot conduce cu succes companii cu mii de angajați și bugete de zeci de milioane de euro. 

În urmă cu aproximativ 7 ani am decis să întorc Iașului tot ceea ce mi-a oferit. Am decis să mă implic în administrația publică, dar și în viața politică a cetății. Am ocupat pentru aproape trei ani funcția de secretar de stat în cadrul Guvernului României, în Ministerul Energiei și în Ministerul Economiei. În acest mandat am reușit să pun capăt activităților așa-numiților ”băieți deștepți” din energie, despre care s-au scris mii de articole și s-au făcut sute de emisiuni. 

Totodată, am avut onoarea de a reprezenta România și de a promova țara, dar în special Iașul, în fața investitorilor străini. Multe dintre proiectele care se implementează acum în județ au fost gândite și lansate în perioada în care am activat în Guvern. Nu am abandonat în nicio clipă interesele ieșenilor, indiferent de zona în care am activat sau de funcția pe care am avut-o.

După activitatea desfășurată în cadrul Executivului, în urma alegerile locale din 2016, am fost desemnat la conducerea Consiliului Județean Iași. 
Am avut astfel oportunitatea de a valorifica experiența dobândită la nivelul Guvernului din poziția de președinte al Consiliului Județean. Încă de la startul mandatului mi-am propus obiective îndrăznețe, care, de multe ori, au părut de neatins pentru multă lume. Am demonstrat că se poate, că poți, ca om de administrație, ca om politic, să îți îndeplinești promisiunile!

Așa am reușit, împreună cu toți primarii din județ și alături de consilierii județeni ai PSD, să aduc în județ investiții record: peste un miliard de euro în patru ani! 

Mai sunt incă foarte multe de făcut. 

Voi susține din Parlamentul României toate proiectele fezabile ale județului. Mă gândesc aici la autostrada Iași – Tg. Mureș, Spitalul Regional de Urgență, linia rapidă de cale ferată Iași – Ploiești, șoseaua de centură a Iașului, dar și finanțările pentru comunitățile locale, atât de necesare pentru dezvoltare. 

PSD este singurul partid preocupat cu adevărat de soarta ieșenilor.

Așadar, vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.