Maricel Popa, președintele PSD Iași: Visul unui popor a fost împlinit în urmă cu mai bine de un secol (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Visul unui popor a fost împlinit în urmă cu mai bine de un secol (P)

GALERIE
Maricel Popa - Ziua Nationala
  • Maricel Popa - Ziua Nationala
- +

Românii au reușit să depășească toate obstacolele și să se formeze ceea ce a rămas în istorie ca România Mare. A fost un proces îndelungat, pornit de la noi, de la Iași, în 1859, de la Unirea Principatelor din timpul lui Alexandru Ioan Cuza. 

Cu toții am avea multe de învățat de la generațiile care au făcut posibile cele două uniri. Voința poporului a primat, orgoliile locale au fost lăsate deoparte, interesele personale au fost uitate. Toți românii, indiferent de unde își aveau casa, de la omul simplu, la cei cu funcții politice, de la oamenii de cultură, la cei cu funcții administrative, au luptat pentru același ideal. Lecțiile transmise peste timp de aceste generații nu au voie să rămână doar în cărțile de istorie. 

La 102 ani de la Marea Unire, aspirațiile românilor la un trai mai bun, la locuri de muncă bine plătite în țara lor, la siguranța zilei de mâine sunt, din păcate, încă departe de a fi îndeplinite. Traversăm o perioadă grea, cu restricții greu de neînchipuit în urmă cu un an. Acum, poate mai mult decât oricând, avem nevoie de solidaritate, avem nevoie de unitate, avem nevoie unii de alții. Doar îmreună putem trece peste toate problemele, inclusiv cele cauzate de pandemie, fie ele de sănătate, fie ele de natură economică. 

În acest an, nu ne putem sărbători ziua așa cum merită țara noastră. Suntem separați, dar chiar dacă nu putem fi alături unii de alții, sunt convins că inimile tuturor românilor bat astăzi la unison, cu speranța că viitorul va fi mult mai bun. 

Dragi ieșeni, în viața fiecăruia dintre noi vine un moment în care simți că trebuie să dai înapoi ceva țării care te-a crescut. Am avut onoarea să vă reprezint la nivel de Guvern, din funcția de secretar de stat, iar în ultimii patru ani am muncit alături de dumneavoastră pentru a aduce un trai mai bun tuturor locuitorilor județului nostru. Ca președinte al Consiliului Județean, am avut ca prioritate creșterea nivelului de trai, dar și dezvoltarea de programe care să îi aducă acasă pe cei plecați în căutarea unei vieți mai bune peste hotarele țării. Mai sunt încă multe de făcut, dar am lăsat județul pe drumul cel bun, cu spitale modernizate sau în curs de modernizare, cu drumuri asfaltate la nivel european, cu școli și grădinițe modernizate în aproape toate comunele, cu rețele de utilități în plin proces de obținere de fonduri europene nerambursabile.

Iașul merită cu mult mai mult și îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea județului în continuare, ca reprezentant al dumneavoastră în Parlamentul României. Modernizarea celui mai mare și mai important județ, în jurul capitalei istorice a țării, înseamnă, fără nicio îndoială, o obligație pentru fiecare om politic din această țară și pentru orice Guvern! Din acest motiv vă invit să votați echipa social-democraților ieșeni la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie!

La mulți ani, România!
La muți ani, români!
La mulți ani, ieșeni!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.