Maricel Popa, președintele PSD Iași: Visul unui popor a fost împlinit în urmă cu mai bine de un secol (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Maricel Popa, președintele PSD Iași: Visul unui popor a fost împlinit în urmă cu mai bine de un secol (P)

GALERIE
Maricel Popa - Ziua Nationala
  • Maricel Popa - Ziua Nationala
- +

Românii au reușit să depășească toate obstacolele și să se formeze ceea ce a rămas în istorie ca România Mare. A fost un proces îndelungat, pornit de la noi, de la Iași, în 1859, de la Unirea Principatelor din timpul lui Alexandru Ioan Cuza. 

Cu toții am avea multe de învățat de la generațiile care au făcut posibile cele două uniri. Voința poporului a primat, orgoliile locale au fost lăsate deoparte, interesele personale au fost uitate. Toți românii, indiferent de unde își aveau casa, de la omul simplu, la cei cu funcții politice, de la oamenii de cultură, la cei cu funcții administrative, au luptat pentru același ideal. Lecțiile transmise peste timp de aceste generații nu au voie să rămână doar în cărțile de istorie. 

La 102 ani de la Marea Unire, aspirațiile românilor la un trai mai bun, la locuri de muncă bine plătite în țara lor, la siguranța zilei de mâine sunt, din păcate, încă departe de a fi îndeplinite. Traversăm o perioadă grea, cu restricții greu de neînchipuit în urmă cu un an. Acum, poate mai mult decât oricând, avem nevoie de solidaritate, avem nevoie de unitate, avem nevoie unii de alții. Doar îmreună putem trece peste toate problemele, inclusiv cele cauzate de pandemie, fie ele de sănătate, fie ele de natură economică. 

În acest an, nu ne putem sărbători ziua așa cum merită țara noastră. Suntem separați, dar chiar dacă nu putem fi alături unii de alții, sunt convins că inimile tuturor românilor bat astăzi la unison, cu speranța că viitorul va fi mult mai bun. 

Dragi ieșeni, în viața fiecăruia dintre noi vine un moment în care simți că trebuie să dai înapoi ceva țării care te-a crescut. Am avut onoarea să vă reprezint la nivel de Guvern, din funcția de secretar de stat, iar în ultimii patru ani am muncit alături de dumneavoastră pentru a aduce un trai mai bun tuturor locuitorilor județului nostru. Ca președinte al Consiliului Județean, am avut ca prioritate creșterea nivelului de trai, dar și dezvoltarea de programe care să îi aducă acasă pe cei plecați în căutarea unei vieți mai bune peste hotarele țării. Mai sunt încă multe de făcut, dar am lăsat județul pe drumul cel bun, cu spitale modernizate sau în curs de modernizare, cu drumuri asfaltate la nivel european, cu școli și grădinițe modernizate în aproape toate comunele, cu rețele de utilități în plin proces de obținere de fonduri europene nerambursabile.

Iașul merită cu mult mai mult și îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea județului în continuare, ca reprezentant al dumneavoastră în Parlamentul României. Modernizarea celui mai mare și mai important județ, în jurul capitalei istorice a țării, înseamnă, fără nicio îndoială, o obligație pentru fiecare om politic din această țară și pentru orice Guvern! Din acest motiv vă invit să votați echipa social-democraților ieșeni la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie!

La mulți ani, România!
La muți ani, români!
La mulți ani, ieșeni!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.