Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Comunicat de presă (P)

Maricel Popa pune pe butuci cel mai mare spital de copii din Moldova

GALERIE
C Alexe R Vatra
  • C Alexe R Vatra
- +

Organizaţia judeţeană PNL Iaşi este indignată de modul în care Maricel Popa percepe să gestioneze instituţiile spitaliceşti din subordine. Decizia prim-consilierului judeţean de numire a unui manager din afara Iaşului la cel mai mare spital de copii din regiunea Moldovei – Spitalul “Sf. Maria” - este o insultă la adresa clasei medicale ieşene şi a statutului de oraş universitar.

            “Este strigător la cer ca unul din cele mai mari și importante spitale din Iași să fie condus de către cineva din alt județ! Este încă o palmă dată în primul rând ieșenilor și o umilință la adresa universităților ieșene, căci vă asigur se găseau suficiente persoane cu capacitate de management atât în cadrul UMF Iași, cât și în cadrul Al. I. Cuza dacă se dorea întradevăr un specialist la conducerea acestei instituții. Iată că devine deja o tradiție nefastă ca în mandatul lui Maricel Popa Iașul să piardă conducerea instituțiilor regionale în favoarea altor județe: regionala CFR, regionala de Drumuri Naționale, conducerea ANAF și încă multe alte direcții deconcentrate au fost preluate de către baronii PSD cu greutate în Moldova. Este cinic și ipocrit din partea președintelui Maricel Popa să clameze la sindrofii și evenimente publice importanța Iașului pe harta medicală a regiunii și țării, când în realitate importă manageri care nu au confirmat la conducerea unor instituții mai mici”, a declarat deputatul Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi.

            Grupul consilierilor judeţeni PNL cere justificări publice din partea lui Maricel Popa pentru schimbarea conducerii la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

            “Este o decizie cel puțin bizară a prim consilierului județean de a nu prelungi mandatul directorului Terinte, pentru că în perioada cât acest director a fost la conducere, au fost atrase importante fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sfânta Maria Iași. Și mai bizară este decizia de a numi un director interimar de import adus de la Unitatea Medico-Sociala din comuna Flămânzi,care a fost până anul trecut director al Spitalului Județean din Botoșani. Pentru spitalul din Botoșani înțelegem ca nu a fost bun, deoarece nu i s-a prelungit mandatul de către conducerea PSD a Consiliului Județean Botoșani, în schimb, pentru un spital de anvergură la Iași este foarte potrivit”, a subliniat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri