anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Maricel Popa s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei pentru a da o noua probă de lingușire față de un ministru PSD! Fostul baron PSD trebuie să își ceară scuze publice (P)

GALERIE
maricel-popa
 • maricel-popa
- +

Un gest rușinos și nedemn făcut de Maricel Popa, în lipsa oricăror proiecte și inițiative pentru județul Iași, a atras în mod gratuit Mitropolia Moldovei într-un scandal politic. Într-un gest de blasfemie și lipsă de respect pentru Biserică, Maricel Popa a publicat mai multe fotografii în care înmânează ministrului Sorin Grindeanu o biblie primită de la Mitropolitul Moldovei, cu numele său și funcția publică inscripționate pe copertă. Maricel Popa s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei pentru a da o nouă probă de lingușire și servilism politic în fața ministrului PSD Sorin Grindeanu. Dacă istoria ar fi arătat altfel, pe coperta bibliei putea fi oricând numele lui Liviu Dragnea, formatorul și idolul președintelui PSD Iași.

Pe lângă explicațiile pe care șeful PSD Iași va trebui să le dea în dosarul Spitalului modular de la Lețcani, cea mai mare fraudă din fonduri publice din istoria județului Iași, Maricel Popa trebuie să își ceară scuze publice imediat pentru atragerea Mitropoliei Iași într-un scandal național și luarea în derâdere a celor mai profunde simboluri spirituale. Gestul șefului PSD Iași este și o jignire adusă ieșenilor de bună credință, care prețuiesc valorile creștinismului și care nu ar accepta vreodată ducerea în derizoriu a patrimoniului bisericesc.

Acest gest reprobabil dar care bine caracterizează activitatea șefului PSD Iași, nu este altceva decât rezultatul lipsei de educație, a culturii și respectului față de creștini și biserica românească și ar fi fost probabil ignorat dacă numele Mitropoliei Iași nu ar fi atras într-un episod mediatic național. Maricel Popa a reușit să răstălmăcească intențiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și le-a transformat într-o regie politică care arată disperare și nepricepere, față de care am convingerea că biserica ieșeană se dezice în totalitate. Mitropolia Moldovei și Bucovinei și ÎPS Teofan nu au nicio implicare și nicio vină pentru că un politician mărunt și fără respect și cultura a vrut să profite de imaginea Bisericii pentru a se promova pe el. În memoria opiniei publice, Maricel Popa va rămâne un politician populist, insipid, fără inițiativă și lipsit de respect pentru valorile care ne definesc ca oameni creștini.

 

Alexandru MURARU,

Deputat și președinte PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.