Maricel Popa s-a întors de la o întrunire din Suedia cu o nouă funcție
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Maricel Popa s-a întors de la o întrunire din Suedia cu o nouă funcție

GALERIE
aer suedia
  • aer suedia
- +

Cele trei zile de participare a preşedintelui CJ la plenara de primăvară a Adunării Regiunilor Europene s-au concretizat în numirea lui Maricel Popa la preşedinţia uneia dintre comisiile asociaţiei. Este vorba de Comisia de Investiţii, Afaceri şi IMM-uri din cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică şi Regională al AER.

Comitetul oferă membrilor săi din întreg spaţiul comunitar posibilitatea schimbului de experienţă şi a contribuiţiei la elaborarea politicilor regionale mai ales în ce priveşte politica de coeziune a UE, dezvoltarea economică, sprijinul pentru IMM-uri, inovare şi cercetare, schimbările climatice, energia şi dezvoltarea rurală.

„Va trebui să identificăm şi să promovăm parteneriate puternice între administraţiile regionale şi principalii actori economici ai acestora”, a sintetizat Maricel Popa activitatea din acest mandat de doi ani.

Discuţiile care au avut loc săptămâna aceasta la Örebro Suedia, s-au axat pe trei dintre indicatorii Strategiei Europene de Dezvoltare 2030: hrană, inovare şi sănătate.

Deplasarea şefului Consiliului Judeţean la reuniunea AER a fost aprobată în şedinţa din februarie a CJ şi a costat ceva mai puţin de 2.500 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.