Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Maricel Popa, şeful CJ Iaşi, a găsit un geamantan plin cu bani la Ministerul Dezvoltării

GALERIE
Maricel Popa
  • Maricel Popa
- +

Maricel Popa a emis un comunicat în care se laudă că poate aduce la Iaşi banii necesari pentru construcţia unei săli polivalente de 16.000 de locuri. Totuşi, şeful Consiliului Judeţean pune şi o condiţie. 

El cere ca primarul Mihai Chirica să-i pună la dispoziţie o suprafaţă de teren de 5,6 hectare în municipiul Iaşi pentru acest demers. Demersul lui Popa este cu atât mai greu credibil şi mai fantezist cu cât şeful judeţului nu a făcut nimic pentru proiectul autostrăzii A8, drum de mare viteză ce ar urma să lege Iaşul de Tg.Mureş. Mai mult, aducerea în discuţie a lui Chirica lasă să se înţeleagă că tot proiectul ţine de capacitatea primăriei de a pune la dispoziţie un teren eligibil. În comunicat Popa nu vine şi cu soluţii, nu spune că în Iaşi sunt identificate terenuri în zona „X” sau „Y”. Apoi, este interesant de nu i-a trimis o comunicare oficială primarului şi nu a purtat cu el o corespondenţă în acest sens.

Mai jos redăm materialul integral aşa cum a fost trimis de către PSD Iaşi la redacţie.

Comunicat de presă

Maricel Popa: Dacă primarul Mihai Chirica îmi pune la dispoziţie un teren de minim 5.6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă modernă cu 16.000 locuri!

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi al PSD Iaşi a anunţat acum aproximativ o lună faptul că la nivel naţional va fi demarat un amplu proiect de construire a unor baze sportive şi terenuri de fotbal. Zilele trecute, Consiliul Judetean Iasi a primit şi confirmarea oficială a acestui fapt de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care anunţă că printre obiectivele Companiei Naţionale de Investiţii stabilite pentru anul 2019 se numără şi proiectul de construire a 400 de terenuri de fotbal din Programul Euro 2020 şi a minim 5 săli polivalente.

„Mă bucură acest demers pentru că în judeţul Iaşi suntem deficitari în ceea ce priveşte infrastructura sportivă şi ar fi o bună ocazie să modernizăm şi să construim câteva baze sportive unde copiii şi tinerii ar putea beneficia în viitorul apropiat de condiţii de pregătire foarte bune. Suntem foarte preocupaţi de acest proiect. Deja am lansat invitaţia către primăriile interesate de a pregăti terenuri pe care să se poată construi aceste baze sportive. Avem deja un teren, cel de la baza sportiva Tineretului, din municipiul Iaşi, unde Federaţia Română de Fotbal va construi un teren sintetic de dimensiuni normale. Am discutat deja cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi pistonez Primăria Iaşi pentru a finaliza toate demersurile necesare. Ne propunem să identificăm încă 10-12 locaţii în municipiul Paşcani, celelalte oraşe din judet, dar şi în comunităţi din mediul rural în care să construim aceste terenuri de sport.” a declarat Maricel Popa.

De asemenea, preşedintele PSD Iaşi a subliniat faptul că primarul Iaşului întârzie nepermis de mult stabilirea unei locaţii adecvate pentru construirea sălii polivalente din municipiul Iaşi.

„Îl anunţ oficial pe primarul Iaşului că dacă îmi pune la dispoziţie un teren de minim 5.6 hectare în municipiul Iaşi, în maxim o lună aduc investiţia pentru o sală polivalentă moderna cu 16.000 locuri. Nu înteleg de ce tot schimbă locatiile şi întârzie lucrurile. Dacă până la sfârşitul anului nu vine cu o propunere concretă mă voi orienta spre o comunitate din zona Metropolitană. Sunt deja câţiva primari interesaţi care conştientizează importanţa unei astfel de investiţii pentru dezvoltarea comunităţii şi au pregătite suprafeţe de teren pe care să putem construi în judetul Iaşi o sală polivalentă modernă. Nu am timp să mai aştept şi cred că nici ieşenii nu mai au răbdare cu ifosele şi mofturile infantile ale lui Mihai Chirica.” a punctat preşedintele Maricel Popa.

În perioada următoare MDRAP va transmite condiţiile de eligibilitate şi modul în care se pot depune solicitările de finanţare în cadrul acestui program.

Biroul de presă al PSD Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri