Maricel Popa, șeful PSD Iași: Suntem pregătiți să facem orice demers care să ne direcționeze spre alegeri anticipate, dacă alocările de proiecte prin PNI nu vor fi realizate echitabil! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Comunicat de presă

Maricel Popa, șeful PSD Iași: Suntem pregătiți să facem orice demers care să ne direcționeze spre alegeri anticipate, dacă alocările de proiecte prin PNI nu vor fi realizate echitabil! (P)

GALERIE
sen-maricel-popa
  • sen-maricel-popa
- +

Recent au fost lansate în dezbatere publică normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 de aprobare a Programului Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny".

Acest lucru înseamnă că în curând va începe perioada de depunere a proiectelor pentru comunitățile locale din România. Domeniile de investiții abordate – drumuri și infrastructură rutieră, apă, canalizare și gaze naturale – sunt absolut necesare în majoritatea localităților. Nu cred că este comună din țara noastră care să nu aibă nevoie de măcar una dintre aceste utilități.

În ceea ce privește normele metodologice sunt prevăzute o serie de criterii de prioritizare și eligibilitate care lasă loc interpretărilor și suspiciunilor. Vă dau un singur exemplu. Exprimarea de la articolul 2, alineatul (1): "în vederea repartizării echilibrate a fondurilor de la bugetul de stat prin Program (...) se utilizează cel puțin unul dintre următoarele criterii de prioritizare" induce încă de la început o anumită tentă de a dirija fondurile spre cei pentru care Guvernul va dori să își îndrepte atenția.

În timpul guvernării social-democrate toate comunitățile din România au beneficiat de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în urma unui procedeu de selecție transparent și echidistant care a vizat prioritizarea necesităților și nevoilor românilor, indiferent că vorbeam de cei din mediul rural sau cei din mediul urban.

Ceea ce se întâmplă acum, însă, pare o bătaie de joc la adresa locuitorilor din comunitățile din România. Cel mai probabil se dorește mulțumirea primarilor PNL care vor vota cu premierul Cîțu. Dar trag un semnal de alarmă! Nu vă bateți joc de comunitățile ieșene din cauza luptelor politice meschine!

Dacă se va întâmpla acest lucru, mai ales în județul Iași, voi utiliza toate pârghiile necesare pentru a opri orice eventuală nedreptate care ar putea să se îndrepte asupra ieșenilor.

Am discutat cu primarii social-democrați. Suntem pregătiți să facem orice demers care să ne direcționeze spre alegeri anticipate, dacă alocările de proiecte prin PNI nu vor fi realizate echitabil, conform cu modul în care avem reprezentativitate la nivelul comunităților locale.

Trebuie să înțeleagă toți, și premierul Cîțu, dar și penalii de la Iași, Chirică și Alexe, că a trecut vremea șmecheriilor, a abuzurilor de putere și avantajelor nemeritate.

Scopul nostru este unul singur. Să luptăm pentru toți ieșenii. Nu doar pentru cei care votează la congresul PNL sau pentru camarila politică ce trebuie mulțumită prin contracte de lucrări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.