anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Maricel Popa, șeful PSD Iași: Suntem pregătiți să facem orice demers care să ne direcționeze spre alegeri anticipate, dacă alocările de proiecte prin PNI nu vor fi realizate echitabil! (P)

GALERIE
sen-maricel-popa
 • sen-maricel-popa
- +

Recent au fost lansate în dezbatere publică normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 de aprobare a Programului Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny".

Acest lucru înseamnă că în curând va începe perioada de depunere a proiectelor pentru comunitățile locale din România. Domeniile de investiții abordate – drumuri și infrastructură rutieră, apă, canalizare și gaze naturale – sunt absolut necesare în majoritatea localităților. Nu cred că este comună din țara noastră care să nu aibă nevoie de măcar una dintre aceste utilități.

În ceea ce privește normele metodologice sunt prevăzute o serie de criterii de prioritizare și eligibilitate care lasă loc interpretărilor și suspiciunilor. Vă dau un singur exemplu. Exprimarea de la articolul 2, alineatul (1): "în vederea repartizării echilibrate a fondurilor de la bugetul de stat prin Program (...) se utilizează cel puțin unul dintre următoarele criterii de prioritizare" induce încă de la început o anumită tentă de a dirija fondurile spre cei pentru care Guvernul va dori să își îndrepte atenția.

În timpul guvernării social-democrate toate comunitățile din România au beneficiat de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în urma unui procedeu de selecție transparent și echidistant care a vizat prioritizarea necesităților și nevoilor românilor, indiferent că vorbeam de cei din mediul rural sau cei din mediul urban.

Ceea ce se întâmplă acum, însă, pare o bătaie de joc la adresa locuitorilor din comunitățile din România. Cel mai probabil se dorește mulțumirea primarilor PNL care vor vota cu premierul Cîțu. Dar trag un semnal de alarmă! Nu vă bateți joc de comunitățile ieșene din cauza luptelor politice meschine!

Dacă se va întâmpla acest lucru, mai ales în județul Iași, voi utiliza toate pârghiile necesare pentru a opri orice eventuală nedreptate care ar putea să se îndrepte asupra ieșenilor.

Am discutat cu primarii social-democrați. Suntem pregătiți să facem orice demers care să ne direcționeze spre alegeri anticipate, dacă alocările de proiecte prin PNI nu vor fi realizate echitabil, conform cu modul în care avem reprezentativitate la nivelul comunităților locale.

Trebuie să înțeleagă toți, și premierul Cîțu, dar și penalii de la Iași, Chirică și Alexe, că a trecut vremea șmecheriilor, a abuzurilor de putere și avantajelor nemeritate.

Scopul nostru este unul singur. Să luptăm pentru toți ieșenii. Nu doar pentru cei care votează la congresul PNL sau pentru camarila politică ce trebuie mulțumită prin contracte de lucrări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.