Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Maricel Popa susţine că spitalul mobil care trebuia să fie gata în mai va fi terminat până pe 30 iulie

GALERIE
Maricel Popa
  • Maricel Popa
- +

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, susţine că spitalul modular de la Iaşi se va face, în ciuda piedicilor politice, şi că îi va invita la inaugurare pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, care au acuzat, duminică, întârzieri în derularea proiectului. ”Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat”, afirmă Popa. Termenul iniţial de livrare şi instalare a spitalului mobil era sfârşitul lunii mai.

Maricel Popa a afirmat, într-un comunicat de presă, că s-a intrat în linie dreaptă cu livrarea modulelor pentru spitalul mobil amplasat în localitatea ieşeană Leţcani, în curtea Parcului Agroindustrial Transagropolis. Şeful CJ Iaşi a susţinut că până în 30 iulie "ar trebui să avem spitalul instalat".

Cititi si: Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteza melcului "șchiop"

"Nu avem nimic de ascuns. Întreaga procedură a fost transparentă. Până pe 30 iulie ar trebui să avem spitalul instalat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am fost susţinuţi de autorităţile statului, care din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie direct interesate de soarta spitalului. Acest guvern demonstrează în continuare că siguranţa românilor nu este una dintre priorităţi. Nu aş fi vrut să ajungem aici. Am tot tăcut până acum, însă ultimele evenimente şi acţiuni ale unora m-au determinat să spun lucrurilor pe nume. Sunt indignat de tupeul liberalilor care permanent au denigrat munca noastră în legătură cu spitalul", a spus şeful CJ Iaşi, Maricel Popa.

El a explicat că miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru nu au avut acces. duminică. în incinta parcului Transagropolis, unde este amplasat spitalul, întrucât "acolo nu este casă fără stăpân". "Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă, chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat", a declarat Maricel Popa. Şeful CJ Iaşi a afirmat că spitalul modular se va face şi că îi va invita pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru la inaugurare.

Cititi si: Critici dure ale miniştrilor Alexe şi Tătaru în privinţa spitalului mobil. “O farsă a PSD”

"Spitalul este un obiectiv atât de important pentru sănătatea tuturor, încât nu este loc de scandal şi circ politic. Atât aş vrea să îl întreb pe domnul ministru al sănătăţii. Cu 900 de cazuri pe zi îşi permite să vină în campanie electorală la Iaşi? Să le fie ruşine pentru ceea ce au plănuit la Leţcani! Să le fie ruşine că nici acum în ceasul al 12 lea nu înţeleg că vieţile omeneşti sunt mai presus de interesele electorale meschine. Sunt convins că vom mai avea piedici din partea acestor oameni. Ei sunt cei care pun zi de zi instituţiile statului să lucreze împotriva noastră", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Cititi si: Prefectul Marian Grigoraş îi răspunde lui Maricel Popa în scandalul spitalului mobil

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că spitalul modular de la Iaşi, amenajat de Consiliul Judeţean, ar trebui să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital din Iaşi şi că ministerul nu poate da aviz unei entităţi care deocamdată nu există. Nelu Tătaru a inspectat, duminică, împreună cu ministrul Mediului, Costel Alexe, amplasamentul de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde au fost aduse 20 din cele 100 de containere pentru spitalul modular, cei doi miniştri arătându-se nemulţumiţi de stadiul lucrărilor.

Tătaru a spus că este "cam întârziată" această construcţie şi că au trecut deja patru luni de când s-au pornit demersurile cu spitalul modular de la Iaşi. "Nu există vreo entitate medicală căreia să-i dai aviz de funcţionare. Sunt patru luni de când s-a pornit demersul cu spitalul modular de la Iaşi. Noi nu ştim în ce constă viitorul spital modular de la Iaşi. El trebuie să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital deja existent. Sunt atâtea spitale în subordinea Consiliului Judeţean. Cred că s-a greşit calea. Se poate da aviz când acea unitate corespunde din punct de vedere medical. Nu există în acest moment o entitate", a afirmat Nelu Tătaru.

Cititi si: Ce spune medicul Carmen Dorobăţ despre spitalul mobil de la Leţcani

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu a venit la Iaşi pentru a-l trage de urechi pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, ci pentru a aşeza nişte lucruri din punct de vedere medical. La rândul său, ministrul Mediului Costel Alexe, care este şi liderul PNL Iaşi, l-a acuzat pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, că nu i-a permis accesul în curtea Parcului Expoziţional Transagropolis, unde este amplasat spitalul modular, poarta fiind încuiată la ora sosirii celor doi miniştri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri