anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

ADVERTORIAL

Marii fermieri din Moldova se întâlnesc la Ruginoasa

GALERIE
poza
 • poza
- +

ABplus Events şi Consiliul Judeţean Iaşi, organizatorii evenimentelor AGRALIM, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Iaşi, organizează pe 6 iunie 2013 Întâlnirea Marilor Fermieri din Moldova, la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, judeţul Iaşi. Peste 300 de fermieri şi oficialităţi locale şi-au anunţat prezenţa. La eveniment va fi prezent şi Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 Importanţa acestui eveniment, care reuneşte peste 250 de mari fermieri din Regiunea de Nord-Est, este una majoră, având în vedere situaţia agriculturii din România la momentul actual, intenţia politicienilor de a schimba modul de organizare teritorială a ţării şi mai ales apropierea momentului în care noua Politică Agrară Comună va intra în vigoare. De aceea, şi dezbaterile din cadrul acestei Întâlniri se vor axa pe trei teme de maxim interes pentru participanţi: PAC2014-2020,Programe de susţinerea fermierilor şi Impactul regionalizării asupra agriculturii româneşti.

 Programul evenimentului este structurat în două părţi. În prima sesiune vor fi prezenţi peste 50 de directori ai Direcţiilor pentru Agricultură şi ai Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a Judeţelor din Moldova, reprezentanţi ai Camerelor Agricole Judeţene, ai Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Iaşi care vor identifica principalele probleme la nivel de regiune. Printre cei care vor lua cuvântul se numără: Neculai Olariu, Director Executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Iaşi; Sergiu Jităreanu, Director Executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Iaşi; Anghel Ficu, Directorul General Adjunct al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 1 Nord-Est Iaşi.

 

Tot în prima parte a zilei vor avea loc prezentări susţinute de companiile participante: Agritehnica, Banca Comercială Carpatica, Fitokondi-Volanpack, Bancpost, Green Expert, Azomureş, Ecotec şi Gea Farm Technologies.

 

În cadrul celei de-a doua sesiuni, fermierii din cele şase judeţe ale Moldovei vor avea posibilitatea de a afla punctele de vedere ale reprezentanţilor de la nivel central privind principalele probleme identificate în prima parte a zilei. Cei care vor putea oferi răspunsuri în acest sens vor fi: Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Cristian Adomniţei, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi; Daniel Botănoiu, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; George Turtoi, Director General APDRP.

 Întâlnirea Marilor Fermieri din Moldova de pe 6 iunie face parte din seria de evenimente dedicate agriculturii şi industriei alimentare din Moldova, desfăşurate sub umbrela AGRALIM, alături de: Târgul pentru Fermieri şi Industrie Alimentară AGRALIM, Forumul Agricol pe tema Exemple de succes şi modele europene de activităţi în agricultură şi industria alimentară şi Balul Fermierilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.