Marile taine ale omenirii, Florin Gheorghiţă, editura Polirom
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Marile taine ale omenirii, Florin Gheorghiţă, editura Polirom

GALERIE
mare_Marile_taine_ale_omenirii_Florin_Gheorghita_editura_Polirom
  • mare_Marile_taine_ale_omenirii_Florin_Gheorghita_editura_Polirom
- +

Editura Polirom revine cu o nouă lucrare a scriitorului Florin Gheorghiţă, volum care doreşte să aducă în actualitate ultimele descoperiri în domeniul cunoaşterii vieţii omului pe Pământ. Din cele mai vechi timpuri omul a încercat să înţeleagă şi să dezlege toate misterele lumii. Întrebările pe care şi le-a pus au vrut să aibă şi răspunsuri: Suntem singuri în Univers? Care este rolul şi rostul nostru pe Terra? Cum a apărut viaţa aici şi cum am apărut noi, oamenii? Sunt mai multe universuri? În această carte autorul încearcă să aducă o lumină şi oferă nişte răspunsuri aducând în actualitate şi în prim plan surse mai puţin accesibile publicului larg. Multe dintre acestea sunt fotografii document, informaţii din diverse locuri şi multe alte dovezi care vin să întregească imaginea asupra acestei cunoaşteri pe care autorul o propune. „Pe această linie, textul întregii cărţi, întru totul neconformistă, doreşte să-i ofere cititorului diverse spicuiri despre adevăruri rămase în umbră sau chiar ascunse în mod voit”, spune Florin Gheorghiţă.
Volumul este structurat în cinci capitole principale care fiecare tratează o parte a acestor secrete bine ascunse: Impresionantul secret al atlanţilor, Oamenii să nu fie zei!, Cum au fost făcuţi oamenii?, Protoistoria ascunsă, Strălucitorii din Orion. „Pe măsură ce acumulăm tot mai multe informaţii, împreună cu explicaţiile respective, luminoasa sferă a cunoaşterii noastre se măreşte mereu. Un apreciat filozof spunea că, odată cu creşterea volumlui şi, implicit, a suprafeţei acestei sfere, numărul punctelor de contact la exterior cu întunericul necunoscutului creşte şi mai mult! Şi astfel, dorim mereu să cunoaştem noi şi noi descoperiri, noi descifrări ale „enigmelor”. Însă cunoaşterea este în sine o componentă esenţială a progresului fiecărui om în parte, a complexei sale evoluţii intelectuale şi chiar materiale, dar şi a avansării sale spirituale. Există prea multe descoperiri ţinute „secrete” chiar şi în cunoaşterea ştiinţifică,c e ar trebui totuşi să fie oferită publicului larg nu numai în mod necesar, ci şi obligatoriu; ascunderea lor pare ca o lipsă de respect faţă de semenii de pretutindeni,” mai adaugă autorul. Să încercăm să fim mai prezenţi şi să aflăm cât mai multe din cuprinsul acestei cărţi, trecând totul prin propriul filtru şi hotărând singuri dacă putem accepta sau nu ceea ce lucrarea de faţă are de transmis şi dacă această cunoaştere ne va face să căutăm în continuare pentru propria dezvoltare. (M.A.)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.