anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Marillion...

GALERIE
2 - Marillion 2
 • 2 - Marillion 2
- +

Recent, rubrica a atins din plin rockul progresiv: Yes şi Steve Howe, Genesis şi Tony Banks, Vangelis etc.

Profităm de ziua de marţi ca să vă alungăm ceasurile rele cu o trupă care a fost favorita noastră timp de aproape un deceniu, care ne-a asigurat necesarul zilnic de sunete şi ne-a încărcat emoţional Am devenit, la un moment dat, fani înrăiţi, iar din 1990, de când am început să comentăm muzică prin reviste europene, am ajuns membri de onoare în fan-clubs (neavând cum să plătim cotizaţia, am fost "onoraţi" - avem şi azi o legitimaţie), am adunat obiecte de colecţie, de la albume vinyl în prima ediţie, la bilete de concert, picture-disks şi înregistrări "bootleg". Ascultaţi, deci, Marillion! Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre simboluri, despre mesajele de pe copertele lui Wilkinson, despre orice, cereţi!

 
Începem cu o piesă pe care, din câte am remarcat, luând contact cu lumea mai puţin pasionată de muzică, mulţi o ştiu, o cunosc, o iubesc: Kayleigh!

Şi altele: MARILLION în formula de aur, apoi cu Steve Hogarth la voce, sau piese cu fostul solist, Fish!

Marillion cu Fish la voce:

MARILLION cu noul solist, de după 1989:

 

 

 şi Derek William Dick (adică FISH - peste vreo trei săptămâni va fi ziua lui şi vom pomeni mai multe despre el!) solo, cu trupa sa:

 

Asta-i de ascultat, nu de urmărit:

 

Şi mai găsiţi multe, dacă intraţi pe, de exemplu, You Tube: problema e să ştiţi ce să căutaţi, iar noi asta încercăm să facem, să oferim indicaţii! Recunoaştem că ne place mai mult Marillion cu Fish la voce... Audiţia şi vizionarea să vă fi plăcute ca o primăvară!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.