Marine Le Pen promite „un Guvern de uniune naţională” pentru a „scoate Franţa din şanţ”

vineri, 14 iunie 2024, 16:45
2 MIN
 Marine Le Pen promite „un Guvern de uniune naţională” pentru a „scoate Franţa din şanţ”

Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta) ”are posibilitatea să câştige alegerile” legislative de la 30 iunie şi 7 iulie şi ”să facă un Guvern de uniune naţională” pentru a ”scoate Franţa din şanţ”, declară vineri Marine Le Pen, relatează AFP.

”Noi îi reunim pe toţi francezii, bărbaţi şi femei cu bunăvoinţă, care sunt coştienţi de situaţia catastrofală a ţării noastre”, a declarat şefa extremei drepte într-o vizită la Hénin-Beaumont, în Pas-de-Calais.

Problema nu este împărţirea locurilor

Lui Jordan Bardella, candidatul desemnat la Matignon, îi revine sarcina să-şi ”aleagă echipa”, însă, în prezent, ”problema nu este împărţirea locurilor”, a continuat ea.

Alegerile legislative anticipate sunt, pentru ea, ”o luptă electorală în care ne confruntăm cu un pericol foarte mare, cel al unei extreme stângi radicale şi în acelaşi timp violentă”.

Ea i-a acuzat pe membrii Partidului Les Républicains (LR, dreapta, opoziţie), un ”canal isteric”, care au dezavuat acordul şefului lor Eric Ciotti cu RN, de faptul că fac o alianţă ”ascunsă” cu listele Partidului Renaissance (liberal) al lui Emmanuel Macron, şi anunţă că se aşteaptă la ”un anumit număr de surprize duminică”, la depunerea listelor.

Comisie de audit a conturilor Naţiunii

Prima măsură va fi ”o mare comisie de audit a conturilor Naţiunii”, care, în opinia sa, ”va dezvălui cheltuieli ascunse”, care vor fi ”surse de economii”.

Altă măsură ”de urgenţă” este ”scăderea TVA-ului energiei” şi ”oprirea butoiului Danaidelor care reprezintă azi migraţia”.

”Nu putem face să intre 500.000 de persoane în mod legal pe an (…) fără ca asta să nu aibă evident o greutate financiară asupra Naţiunii”, apreciază ea, citând costul cu ”cazarea, îngrijirea, instruirea copiilor, acordarea unei serii întregi de prestaţii sociale”.

Citiți și: Stoltenberg se declară convins că Franţa va rămâne un „aliat solid” indiferent de viitorul său guvern

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii