Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Şi, dacă tot e vorba de tăm’ăduiri, haideţi să abordăm o temă dureroase prin anumite cabinete şi berouri: cum a ajuns, în tot conflictul lui cu adversarii ce nu-i votează bugetul local, micul la stat şi încă şi mai micul la sfat premare de Iaşi Mihai Chirica din Războinicul luminii politice locale în măgăruşul plouat al lui Sancho Panza, măgăruş priponit în spatele sediului liberalilor ieşeni?

Mai concret, nu ştim cine l-a sfătuit după ce useriştii ieşeni în frunte cu Cozet nu i-au votat bugetul, dar pare s-o fi făcut bine. Cert este că Chirica se poziţionase bine atacând şi acuzând pe cei ce n-au votat, căci asta îl ungea într-un fel de principalul conducător de oşti anti-USR în zonă, poziţie de leadership de care chiar părea a fi nevoie în zona politică, pentru că USR atacă tot mai mult privilegiile politice ce păreau exclusiv deţinute pe veci de PNL sau PSD, după caz. iar în acest mod Chirica îşi atrăgea de partea lui o anume simpatie a celor frustraţi politic de chestiune, fie ei din PNL sau chiar PSD.

Numai că, atunci când el se credea mai mare şi mai tare, un fel de, aşa cum spunea, războinic al luminii anti-USR, poc una după cap trasă de procurorul Horodniceanu de la DIICOT. Scatoalcă ce, hai să fim serioşi, e clar că l-a scos pe visătorul Chirica din orice joc politic local mai consistent, lăsându-i momentan la îndemână doar motoceii legaţi de prichiciul vetrei cel humuit, ca să se joace cu el până or crăpa analiştii lui nebacalaoreaţi dar cu master de faisbuc şi doctorat de uaţap. Asta, aşa, ca să ştim de-acuma cum să-l tratăm pe personagiu: cu pastile sau, după caz, cu frecţii de oţet de mere...

Pro-Est sau pro-Vest?

Şi, în context, că tot se zice, chiar de la Dragnea cetire, că premarele are legături cu SIE, dar nu se ştia dacă în aripa pro-Est sau Pro-Vest, iată că vedem acum o mică lămurire a acestui aspect, în susţinerea pe care edilul i-a acordat-o la europarlamentarele din 2019 lui George Simion, actualul lider al AUR, zice-se că la ordine de sus.

Aşadar, AUR a anunţat alaltăieri că va participa la alegerile parlamentare iminente din Republica Moldova. E clar aici: nu doar că va rupe din voturile pro-UE ale Maiei Sandu (2-3 procente, că nu vor obţine mai mult, dar pot fi vitale), dar îl va sprijini direct pe Dodon şi aliaţii lui pro-Rusia. Cum ar veni, un partid extremist care cântă după cum dictează Putin. Mai merită oare să dăm cu banu’ ca să vedem de unde vine uneori lumina spre edil?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.