IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Perimetru de protecție
Amenintare cu bomba la Hotel Unirea în Iasi! Politisti, jandarmi si pompieri sunt la fata locu (...)
citeste totsambata, 06.03.2021
Marius Bacria, preşedinte al Asociaţiei CS FC Dinamo, controlată de omul de afaceri Nicolae Badea şi care deţine marca şi palmaresul clubului din Liga I, a declarat că o persoană doreşte dispariţia clubului Dinamo, lăsând să se înţeleagă că este vorba de fostul patron, Ionuţ Negoiţă.
"Au trecut peste trei ani de când firma Lotus (n.r. - proprietara FC Dinamo), care s-a înfiinţat astăzi cu 200 de lei capital social, mâine i-a plătit lui Nicolae Badea în numele şi pentru Ionuţ Negoiţă două milioane de euro. Într-o ţară civilizată, în secunda doi mascaţii erau la uşa lui Drăghia, care era administratorul unic al firmei Lotus. Aţi auzit ceva până acum? (n.r. - Ionuţ Negoiţă) a înstrăinat active ale societăţii Dinamo, el cu administratorul, înainte de intrarea în insovenţă. A vândut una, alta înainte de insolvenţă. E brancrută frauduloasă şi aşa mai departe. (n.r. - întrebat cât mai rezistă Dinamo) După părerea mea? Nu vreau să-mi pun lumea în cap! Dar ceea ce vă pot spune, dar să nu-mi cereţi dovezi că chiar nu pot să le dau, nu că nu vreau, există cineva care vrea neapărat ca Dinamo să dispară din interese clare ale persoanei respective şi este foarte sus, pe o scară de la 1 la 10 la scara 8-9. Şi cred că nu e singurul.
A fost, aşa, trecător prin fotbal. (n.r. - Vrea să dispară Dinamo) ca să-i dispară şi o sarcină pe care o are în cârcă dacă se întâmplă ceva cu un verdict în justiţie, în următoarea perioadă. (n.r. - întrebat dacă se referă la Negoiţă) Nu mă refer la nimeni, Doamne fereşte! Nu am nevoie de procese, nu mă refer la nimeni. Nu o să fie bine deloc. Noi muncim toată ziua, facem, încercăm, unde mai există un licăr de speranţă, suntem o mână de oameni care punem umărul după posibilităţile noastre. Să dea Dumnezeu să iasă bine, dar şansele sunt puţine! Este puţin probabil (n.r. - ca Dinamo să scape de faliment), pentru că nu există căi şi mijloace pentru aşa ceva", a declarat Bacria, la DigiSport.
El afirmă că Dinamo are datorii de două milioane de euro, care trebuie achitate până la 31 martie pentru a primi licenţa pentru Liga I. Totodată, Bacria spune că gruparea "alb-roşie" este aproape imposibil de preluat de către un vreun investitor, fără acordul lui Negoiţă.
"La Dinamo, dacă vrei să vezi partea goală a paharului te duci în Groapa Marianelor. Partea plină este mică decât cea goală. Are multe găuri de astupat şi nu sunt... Este atât de complicată situaţia, atât de mari sumele de bani ce trebuie achitate... La 31 martie, este termenul limită pentru achitarea datoriilor angajate până la 31 decembrie în vederea obţinerii licenţei pentru sezonul viitor al Ligii I. Ştiţi vreo sumă care trebuie pregătită, aşa? Aproape două milioane de euro, până-n două milioane de euro. Nu mai vorbesc de cheltuilelile curente. Norocul nostru a fost că ne-a ajutat tragerea la sorţi la Liga I, la meciuri şi avem deplăsări la meciuri pe aproape, fără cazări, transport şi altele. Noi nu avem bani să trecem strada şi ne gândim să plătim la ANAF 700.000, să nu pierdem jumătatea din Săftica pe care o mai avem, pentru că ailaltă s-a dus. Domnul Negoiţă dacă vrea să te dea afară de la Rin, rămâi pe stradă, dacă îşi ia autocarul, mergi cu atocarele celelalte, că mai sunt câteva autocare, dar nu sunt nici de liga a doua. Situaţia e groaznică şi ceea ce este cel mai rău este situaţia juridică. Hai să zicem că vine un om providenţial, dă un milion. În prima zi în care l-a dat trebuie plătit - atâtea găuri sunt că nici nu ştii pe ce să dai mai repede din milionul ăla.
A doua zi, acelaşi lucru. Nu este rău, că a venit un milion. Cum să vină banii? Milionul ăla, să fie primit, pe ordinul ăla de plată trebuie să scrie obiectul plăţii. Donaţie nu se poate, pentru că e societate comercială, nu e fundaţie sau asociaţie. Ce să scrie acolo? Împrumut? Trebuie să aibă în spate un contract de împrumut. Care-i garanţia pentru împrumutul ăla, că nimeni nu e nebun, indifernt câţi bani are? Dai la un orfelinat, dar la un azil de bătrâni, nu poţi să arunci la Dinamo un milion fără să ai o garanţie. Cortacero nu vrea să vândă acţiunile. Să zicem că se răzgândeşte, e convins cine ştie cum, prin căi şi mijloace la vedere sau nu, şi vrea să vândă, în parte sau tot. Nu poate! Că acţiunile, când s-a înfiinţat Lotusul de către George Drăghia acum trei ani ca să-l protejeze de vânzare acţiunilor la licitaţie de către domnul Badea, erau sechestrate. (n.r. - Acţiunile, Lotus) nu le-a plătit deţinătorului lor. Pe vremea aceea, Negoiţă, persoană fizică, avea 93 la sută. Şi a rămas Lotusul cu o datorie de 38 de milioane de lei, cam atât făceau cele 93 la sută din acţiuni, pentru că totalul capitalului social este 41 de milioane, din care noi, Asociaţia Clubul Sportiv FC Dinamo Bucureşti avem şapte la sută. (n.r. - suma de 38 de milioane de lei) trebuia plătită de Lotus. Când a devenit acţionar majoritar, înseamnă că Negoiţă i-a vândut acţiunile, participaţia lui la Dinamo. Lotusul nu le-a plătit şi s-a înregistrat cu o datorie către Negoiţă de 38 de milioane de lei, care este în bilanţ, la Registrul Comerţului, nu e ascunsă. (n.r. - Cortacero preluând acţiunile) a preluat şi datoria.
El poate scăpa de această datorie prin înţelegere cu Negoiţă. Negoiţă poate să-i ceară până la 38 de milioane, dar poate să-i ceară şi un leu, şi cinci lei. Până atunci, el, Cortacero, patronul lui Lotus, are prerogrativele toate pe care le dă calitatea de administrator unic, pentru că el are sută la sută din Lotus, mai puţin posibilitatea de a le vinde în parte sau integral. Deci el nu poate să vândă la nimeni", a explicat Bacria.
FC Dinamo a anunţat, la 13 august 2020, că are un nou acţionar majoritar, şi anume compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero. La 30 septembrie 2020, Cortacero a prezentat noua conducere a clubului formată în majoritate din spanioli. Pană în prezent, conducerea spaniolă nu a investit nimic în clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, echipa fiind ţinută în viaţă cu banii strânşi de suporteri, prin Programul DDB.
Cuvinte cheie: + Marius Bacria, Dinamo, disparie, Nicolae Badea, cluburi
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Şase morți şi 40 de răniți într-un accident în care a fost implicat un autocar din Ucraina
IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Perimetru de protecție
FOTO: Hoți prinși scotocind în containerele cu haine donate din Alexandru
Șase localități în scenariul roșu, zece în scenariul galben în județul Iași
Roverul Perseverance şi-a început explorarea pe Marte. Prima deplasare pe sol
Nicolas Cage s-a căsătorit pentru a cincea oară. Noua soție are 26 de ani
Sâmbătă sunt Moșii de iarnă. Se dă mâncare de pomană și se lasă și vasele
LIVE VIDEO: Flăcările au cuprins Prefectura Suceava. Clădirea este de patrimoniu
VIDEO: Proteste în stradă la Iași din cauza noroaielor de pe drum. Reacția Primăriei
Criminalul din Onești a fost audiat după ce a fost detubat. Mărturia sa este esențială
Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi
Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)
Ce înseamnă finisajele și cât de mult contează detaliile pentru confortul unui apartament nou (P)
Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)
Zeci de permise reţinute unor şoferi care au trecut calea ferată
O nouă amânare pentru licitaţia de proiectare a tronsonului A8 Ungheni-Tg.Neamţ
Audi Q7, radiat în Italia şi neînmatriculat, depistat pe străzile Iaşului
Cearta a doi iubiți din Iași a ajuns pe masa Înaltei Curți a României: „Ce i se poate reproşa”
Atenție unde parcați! Au apărut hoții de catalizatoare. Operează pe sub masina
Bătaia de joc de la Gara mare, oprită după articolul ZDI. Se redeschide parcarea pentru public
Licitaţii pentru locuri de parcare în mai multe zone din Cantemir, Tătăraşi sau Mircea cel Bătrân
Ieşenii care vând o maşină se vor putea programa online la Primărie
Judecarea contestaţiei depuse de Beatrice Rancea s-a amânat pe luni
Viata la ţară este destul de complicată: cum te poate băga la pușcărie apa de ploaie?
Un hoţ de buzunare din Dobrovăţ opera în autobuzele din municipiu
Ce planuri are noua conducere a Operei ieşene. Se întoarce corul de copii
Cinci persoane, între care doi copii, rănite după ce două autoturisme s-au ciocnit
Renate Weber este convinsa că demiterea sa loveşte în instituţia Avocatului Poporului
Twitter testează un buton de „anulare” în timp ce se trimite un tweet
Celebrele trucuri de memorie ale lui Sherlock Holmes sunt într-adevăr eficiente
A fost actualizată lista statelor considerate cu risc epidemiologic
Canada a autorizat vaccinul Johnson & Johnson: “există dovezi puternice care arată beneficiile”
Poliţişti cercetaţi, după ce au agresat jurnaliştii unui post de televiziune
Mikloş Andrea s-a calificat în finală la 400 metri, la CE de atletism indoor, de la Torun
VIDEO: Lider AUR, fost candidat la Camera Deputaţilor, arestat într-un dosar de proxenetism
Elevii din anii terminali vor merge la şcoală fizic chiar şi în localităţile din scenariul roşu
Un camion a spulberat patru autoturisme. Ce s-a întâmplat cu pasagerii
Balerinul francez Patrick Dupond a murit la vârsta de 61 de ani
China face obligatorii testele anale pentru COVID-19 pentru toţi turiştii
Nicolae GRECUProiectele, iluzii în fotbalul ieşean |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Eugen MUNTEANUMonumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV) |
pr. Constantin STURZUHirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul |
Aurelian-Petruș PLOPEANUCe înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I) |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.