Marius Bodea: 7 măsuri ferme pentru protejarea sectoarelor economice vulnerabile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: 7 măsuri ferme pentru protejarea sectoarelor economice vulnerabile

GALERIE
78674548_2367520650229401_4721364824443846656_o
  • 78674548_2367520650229401_4721364824443846656_o
- +

Decizia Guvernului, de distanțare socială forțată și de suspendare temporară a activităților în anumite sectoare, va limita, fără doar și poate, răspândirea pandemiei cu coronavirus, dar în același timp va avea consecințe economice importante asupra mediului de afaceri.

Întreprinderile mici și mijlocii sunt cele mai vulnerabile pe fundalul crizei actuale și vor fi forțate să lupte pentru a putea supraviețui. Sunt deja scăderi masive ale veniturilor în turism, transporturi, în industria de ospitalitate, organizarea de evenimente, construcții și anumite afaceri de retail, precum și în alte sectoare de producție diversă și servicii. Există un lanț economic de activități care se vor prăbuși una după alta dacă statul nu intervine acum!
 
Iată câteva măsuri pe care atât eu dar și cei din mediul de afaceri cu care am discutat le considerăm necesare pentru sprijinirea afacerilor în perioada de criză:

1.  Identificarea corectă a domeniilor de activitate cele mai afectate de efectele epidemiei, ce trebuie integrate în pachetul de sprijin;

2.  Amânarea plății CAS și CASS cu 3 luni și reeșalonarea acestora ulterior;

3.  Subvenții diferențiate în funcție de impact pentru plata salariilor din domeniile direct afectate;

4.  Amânarea plăţii impozitului pentru IMM-urile aflate în dificultate;

5.  Finanțarea IMM-urilor cu dobândă 0;

6.  Refinanțarea sau extinderea perioadelor de scadență pentru împrumuturi;

7. Rambursarea urgentă de către ANAF a TVA.


Marius Bodea
Deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.