Marius Bodea: „Dacă vor vota acest buget al umilinței Iașului, parlamentarii PSD și ALDE de Iași să se pregătească să ceară voturi la Teleorman în 2020!“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Marius Bodea: „Dacă vor vota acest buget al umilinței Iașului, parlamentarii PSD și ALDE de Iași să se pregătească să ceară voturi la Teleorman în 2020!“

GALERIE
BodeaRBL1
 • BodeaRBL1
- +

Deputatul PNL Marius Bodea, secretar al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, va depune un număr de 18 amendamente la Bugetul de Stat pentru 2019 care privesc lucrări de infrastructură rutieră, medicală, educațională, sportivă și culturală în județul Iași.

Amendamentele sunt necesare în contextul în care majoritatea sumelor alocate pentru marile proiecte ale municipiului și județului Iași sunt infime raportate la valoarea totală a investiției – acolo unde au fost prevăzute – sau inexistente.

„Am preluat în totalitate solicitările de amendamente ale Primăriei Municipiului Iași și mă voi bate pentru acestea ca pentru oricare alt amendament pe care îl voi depune! Când vine vorba despre investițiile pentru locuitorii Iașului nu avem nimic politic de împărțit, indiferent de bătălia noastră legitimă cu administrațiile incompetente conduse de domnii Chirica și Popa!“, declară Marius Bodea.

Între solicitările de suplimentare a fondurilor referitoare la infrastructura rutieră se numără alocarea a 15.200.000 lei în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Iași-Tg. Mureș, tronsoanele Târgu-Mureș- Ditrău, Ditrău - Târgu Neamț , Târgu Neamț -Ungheni, 315.764.000 lei pentru obiectivul variantei de ocolire a Municipiului Iași – Varianta Sud, 3.500.000 lei pentru construcția șoselei de centură a municipiului Pașcani.

Între amendamentele deputatului PNL Marius Bodea mai figurează și cel privitor la construcția terminalului cargo, a platformei de parcare și a căii de rulare pentru Aeroportul Internațional Iași, cu o valoare estimată de 45.0000.000 lei.

Marius Bodea mai propune includerea în Bugetul de Stat a unei sume de 7.000.000 lei destinată întocmirii documentației tehnice pentru construirea Stadionului Municipal Iași (estimare realizare obiectiv: 253.000.000), precum și a unei sume de 6.000.000 lei pentru studiile necesare investiției în Sala Polivalentă a Iașului (estimare realizare obiectiv: 120.000.000).

Între obiectivele medicale ale Iașului pentru care deputatul PNL de Iași cere includerea de sume în Bugetul de Stat pe 2019 în vederea elaborării documentațiilor de specialitate se află extinderea clădirii pentru Cardiologie Pediatrică în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon“ – reabilitare și modernizare Secția Clinică A.T.I. și Bloc Operator pentru Transplant Renal, extindere clădire Ambulatoriu Clinic, reabilitare termică și eficientizare energetică clădire nouă C2, dotarea cu aparatură medicală de strictă necesitate, RK Corp D, etajele 3, 4 și 5, dotarea cu aparatură medicală de strictă necesitate, reabilitarea stației de pre epurare a apelor uzate sulfuroase a spitalului.

În domeniul susținerii investițiilor în infrastructura educațională a municipiului Iași, Marius Bodea cere sumele necesare întocmirii documentației în vederea consolidării Corpului A al Universității „Al. I. Cuza“, precum și pentru modernizarea și dotarea creșelor nr. 1 și 10. Un amendament care va fi depus se referă la banii necesari pentru documentația destinată construirii sau reabilitării de cămine studențești în municipiul Iași.

Alte două amendamente propuse de deputatul PNL au în vedere un program de achiziție de tramvaie pentru Iași (valoare totală estimată investiție: 29.900.000 lei), precum și asigurarea finanțării obiectivelor de investiții incluse în programul „Termoficare 2006 – 2020, căldură și confort” prin alocarea sumei de 10.000.000 mii lei pentru refacerea izolației magistralei 2 x Dn1100 și extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași.

„Nici unul dintre amendamentele propuse nu poate fi catalogat drept vreun «moft» al cuiva, sunt investiții vitale guvernamentale care trebuie făcute într-o zonă a României ținută în mod intenționat în sărăcie de către alianța PSD-ALDE, cu sprijinul direct sau indirect al administrațiilor incompetente de la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Nu voi înceta să mă bat pentru banii care se cuvin județului Iași, în special în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților. Așa cum se prezintă acum Bugetul, orice vot al unui parlamentar ieșean dat în favoarea acestei legi este sinonim cu trădarea irevocabilă a ieșenilor care i-au ales. Nici un parlamentar al Iașului nu are dreptul să voteze Bugetul în lipsa alocărilor transparente de bani pentru obiectivele noastre de infrastructură pentru că ar însemna să recunoască deschis că îi reprezintă pe oamenii din județul Teleorman, nu din Iași! Să meargă parlamentarii PSD și ALDE ieșeni la Teleorman să ceară voturi!“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gena bizantină

Cătălin ONOFREI

Gena bizantină

Poveşti de trezit americanii.

Filmuletul zilei

opinii

Educaţia sexuală - fondul problemei

Briscan ZARA

Educaţia sexuală - fondul problemei

Singura şi marea problemă este lipsa educaţiei în general! Iar asta este cauza principală a tuturor neajunsurilor şi aberaţiilor din ţara asta. Românii care o duc rău sunt astfel pentru că nu au o educaţie elementară, la fel şi părinţii minori. Terminaţi cu legile stupide şi faceţi ca nivelul educaţiei în ansamblul lui din ţara asta să fie ridicat, altfel nu veţi realiza nimic bun, niciodată, cu toţi banii pe care îi veţi pompa în proiecte care mai de care mai ridicole.

Leul din spatele tufişului

Cristina DANILOV

Leul din spatele tufişului

Toţi am crezut, măcar o dată în viaţă, în teoriile conspiraţiei. Ba am reuşit să creăm noi înşine unele. Însă dependenţa de ele e distructivă, nu doar că provoacă neîncrederea în lumea înconjurătoare, dar descurajează fiinţa de a mai participa la o viaţă normală, raţională.

Sly Fox

Dana ȚABREA

Sly Fox

Propunerea regizorală vine în întâmpinarea nevoii de teatralitate a publicului, dar şi a actorilor, putând constitui într-un bun sens un teatru de actor. Accentuarea teatralităţii conferă iluzia reîntoarcerii la normalitatea teatrului care părea până mai ieri să ia o turnură definitiv virtuală. La cumpăna dintre paradigme teatrale, actorii acceptă provocarea unei convenţii de teatralitate exagerată.

pulspulspuls

A fost au ba aranjată călimara dinainte? Haideţi că vom vedea curând!

PULS

A fost au ba aranjată călimara dinainte? Haideţi că vom vedea curând!

Pentru că se tot fac şi se desfac scenarii privind cerneala cu care a fost împroşcat liderul AUR George Simion, adicătelea dacă nu cumva a fost ceva aranjat chiar de “victimă”, haideţi să facem şi noi aicea niscai observaţiuni, nu neapărat despre subiect dar sigur adiacente.

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X