Marius BODEA: “Ieșenii din afara granițelor reprezintă un capital prețios ce poate fi valorificat inteligent de către orașul nostru”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

ADVERTORIAL

Marius BODEA: “Ieșenii din afara granițelor reprezintă un capital prețios ce poate fi valorificat inteligent de către orașul nostru”

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

Ca manager al Aeroportului, am făcut tot ce a ținut de mine pentru a introduce noi curse externe de la Iași. Aceste noi curse aeriene scot Iașul din izolare și îl fac mai atractiv pentru investiții, însă reprezintă și un ajutor imens pentru ieșenii din diaspora. Cu mii dintre ei am interacționat pe rețelele de socializare, pe e-mail sau în mod direct, unde am purtat discuții despre potențiale rute externe pe care le-am introdus sau, pe viitor, le putem introduce de pe Aeroportul Internațional Iași.

În alegerile locale și în viața publică ieșeană, în general, prea puțin se vorbește despre ieșenii care s-au împlinit la depărtare de țară, care au ales calea pribegiei pentru un trai mai bun. Acești ieșeni, care fac parte din categorii socio-profesionale diverse, cu vocații sau profesii variate – de la instalator și electrician până la doctor, profesor universitar sau om de afaceri – reprezintă Iașul extins în lume. Faptul că mulți dintre ei s-au împlinit în țări precum Spania, Italia, Germania sau Franța demonstrează că, într-un climat cu oportunități, concetățenii noștri reușesc să se adapteze și crează performanță. În țară, lipsa de perspective le înăbușă spiritul antreprenorial și creativ. Diaspora ieșeană este capitalul uman prețios pierdut al orașului nostru. Toți cei care au ales un destin în străinătate au demonstrat curaj și sacrificiu prin însăși această alegere. Mai mult, drama și suferința a mii de români aflați departe de familie, de prieteni și de rude, merită un plus de atenție din partea administrației locale.

În acest sens, am în vedere realizarea unui Birou specializat pentru ieșenii din diaspora în cadrul Primăriei.

Deși e greu de măsurat, statisticile reci ne arată că avem peste 25.000 de ieșeni din municipiu care lucrează în străinătate. Sunt oameni cu inițiativă care, sper din toată inima, vor dori, în viitor, să se întoarcă acasă și să înceapă o afacere pentru că în strănătate și-au construit deprinderi, rețele de contact pe care nu le-ar fi avut în țară.

Trebuie să-i sprijinim în relația cu autoritățile statului și să le oferim o perspectivă aici, în orașul nostru.

Publicat la comanda PNL Iași, CUI AEP 21160042

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.