Marius Bodea: “Ieșenii vor trebui să returneze, din buzunarele proprii, peste 25 milioane euro din cauza greșelilor actualei conduceri a Primăriei”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: “Ieșenii vor trebui să returneze, din buzunarele proprii, peste 25 milioane euro din cauza greșelilor actualei conduceri a Primăriei”

GALERIE
DSC_1269DSC_8909
  • DSC_1269
  • DSC_8909
- +

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași, a declarat că toate proiectele europene derulate în perioada 2007-2013 au fost penalizate de Comisia Europeană. 

”Deși cifrele finale sunt ținute secret de Mihai Chirica, ieșenii vor trebui să returneze, din buzunarele proprii, peste 25 milioane euro. Bani care reprezintă greșeli făcute de actuala conducere a Primăriei. Bani care vor împiedica realizarea unor noi investiții în următorii ani. Bani care vor afecta deficitul bugetului public local și vor face imposibilă contractarea de împrumuturi pentru noi investiții de amploare. Guvernarea PSD nu prejudiciază doar prezentul, ci și viitorul. Orice nouă adminstrație va trebui să dedice mult timp și multe resurse corijării acestor  greșeli grave”, a declarat Marius Bodea.

Totodată, liberalul a mai spus că gradul de absorbție al fondurilor europene este undeva în jurul a 60%, în condițiile în care banii au fost puși la dispoziția Iașului fără concurs de proiecte.

”Ieșenii trebuie să știe că UE a pus la dispoziția Primăriei peste 110 milioane euro, bani care au fost alocați Iașului fără concurs de proiecte. Practic, municipalitatea a avut la dispoziție această sumă, însă, din incompetență și indolență, nu a reușit să absoarbă toți banii. Mai mult, lucrările realizate în oraș prin aceste fonduri sunt de o calitate îndoielnică, fapt relatat și de presa locală, nu răspund nevoilor de dezvoltare a orașului și toate, absolut toate, au avut mari întârzieri. Mai mult, nu au fost gândite investiții cu rol multiplicator în economia locală”, a mai spus Marius Bodea.

”O nouă administrație, cum este cea pe care o propun ieșenilor la alegerile din acest an, trebuie să însemne în primul rând o schimbare masivă de paradigmă, de viziune.  Iașul are nevoie de o capitală a bunei administrații. O capitală a infrastructurii funcționale, în care investițiile decurg în mod firesc una din cealaltă și se completează în mod rentabil din punct de vedere economic. O capitală a  proiectelor care încep și se sfârșesc la termenele anunțate. O capitală a dialogului deschis și onest între administrație, mediul de afaceri și universități. O capitală a IT-ului și a culturii inovării, a artelor creative, a digitalului care se îmbină în mod armonios cu tradiționalul. O capitală a serviciilor medicale de calitate. O capitală a bunăstării, a performanței și a siguranței. O capitală la granița Uniunii Europene, dar în centrul valorilor și principiilor europene”, a încheiat Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.