anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: “Ieșenii vor trebui să returneze, din buzunarele proprii, peste 25 milioane euro din cauza greșelilor actualei conduceri a Primăriei”

GALERIE
DSC_1269DSC_8909
  • DSC_1269
  • DSC_8909
- +

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași, a declarat că toate proiectele europene derulate în perioada 2007-2013 au fost penalizate de Comisia Europeană. 

”Deși cifrele finale sunt ținute secret de Mihai Chirica, ieșenii vor trebui să returneze, din buzunarele proprii, peste 25 milioane euro. Bani care reprezintă greșeli făcute de actuala conducere a Primăriei. Bani care vor împiedica realizarea unor noi investiții în următorii ani. Bani care vor afecta deficitul bugetului public local și vor face imposibilă contractarea de împrumuturi pentru noi investiții de amploare. Guvernarea PSD nu prejudiciază doar prezentul, ci și viitorul. Orice nouă adminstrație va trebui să dedice mult timp și multe resurse corijării acestor  greșeli grave”, a declarat Marius Bodea.

Totodată, liberalul a mai spus că gradul de absorbție al fondurilor europene este undeva în jurul a 60%, în condițiile în care banii au fost puși la dispoziția Iașului fără concurs de proiecte.

”Ieșenii trebuie să știe că UE a pus la dispoziția Primăriei peste 110 milioane euro, bani care au fost alocați Iașului fără concurs de proiecte. Practic, municipalitatea a avut la dispoziție această sumă, însă, din incompetență și indolență, nu a reușit să absoarbă toți banii. Mai mult, lucrările realizate în oraș prin aceste fonduri sunt de o calitate îndoielnică, fapt relatat și de presa locală, nu răspund nevoilor de dezvoltare a orașului și toate, absolut toate, au avut mari întârzieri. Mai mult, nu au fost gândite investiții cu rol multiplicator în economia locală”, a mai spus Marius Bodea.

”O nouă administrație, cum este cea pe care o propun ieșenilor la alegerile din acest an, trebuie să însemne în primul rând o schimbare masivă de paradigmă, de viziune.  Iașul are nevoie de o capitală a bunei administrații. O capitală a infrastructurii funcționale, în care investițiile decurg în mod firesc una din cealaltă și se completează în mod rentabil din punct de vedere economic. O capitală a  proiectelor care încep și se sfârșesc la termenele anunțate. O capitală a dialogului deschis și onest între administrație, mediul de afaceri și universități. O capitală a IT-ului și a culturii inovării, a artelor creative, a digitalului care se îmbină în mod armonios cu tradiționalul. O capitală a serviciilor medicale de calitate. O capitală a bunăstării, a performanței și a siguranței. O capitală la granița Uniunii Europene, dar în centrul valorilor și principiilor europene”, a încheiat Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.