anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Marius Bodea: Alexe va sabota județul Iași așa cum a fost sabotat de propriul Guvern în ziua Marii Descălecări cu Mărgele Colorate (P)

GALERIE
marius bodea
  • marius bodea
- +

Deputatul USR Marius Bodea, candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Iași, reclamă dezinteresul total arătat de către Ministrul ieșean al Mediului, Apelor și Pădurilor față de marile proiecte ale Iașului și regiunii, omise din lista proiectelor strategice de infrastructură finanțabile în 2021. În urmă cu o săptămână, Marius Bodea a arătat că Aeroportul Internațional Iași este singurul aeroport din România care nu a fost inclus în Planul Strategic de Investiții în Infrastructură pe anii 2020 – 2030.

Ieri, presa a descoperit că nici Autostrada Unirii (A8) nu figurează între obiectivele finanțate cu prioritate în 2021 de către Guvernul României. Fost Președinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, Marius Bodea avertizează că doar printr-o presiune constantă politică și mediatică interesele ieșenilor și ale moldovenilor vor fi respectate la București, unde prioritățile se schimbă de la o oră la alta, mai ales în plină campanie electorală.

„Ruptura de realitățile guvernamentale a ministrului Alexe este uluitoare pentru pretenția sa de a deveni președinte al Consiliului Județean și «binefăcător» al Iașului. Ce se întâmplă cu proiectele Iașului la Ministerul Transporturilor ori Ministerul de Finanțe reprezintă pentru Alexe necunoscute la fel de mari precum reîntoarcerea pașnică a urșilor în pădure. 

Acum mai bine de 500 de ani, Cristofor Columb pășea pentru prima dată în America și, pentru a le câștiga bunăvoința localnicilor, a venit încărcat cu zeci de cufere cu mărgele de toate culorile. Aceste mărgele, lipsite de orice valoare în sine, au ajuns să devină în timp simbolul înșelăciunii. Ieri, Costel Alexe a defilat la Iași alături de mai mulți colegi din Guvern, pe care i-a implorat să-i dea o mână de ajutor ca să le arate ieșenilor și, mai ales, noului său șef politic, Mihai Chirica, că este și el cineva. În aceeași zi, Autostrada Unirii dispărea de sub nasul guvernamental al lui Alexe de la finanțare! Nu mă miră, pentru că propaganda groasă și agățarea disperată de noul său naș politic, liderul de facto al mafiei imobiliare ieșene, Mihai Chirica, nu-i mai lasă timp și de grija finanțării marilor proiecte ale județului și ale regiunii. Pentru colegii săi din Guvern, o defilare pe Ștefan cel Mare este oricum mai ieftină decât alocarea reală de fonduri pentru autostradă sau pentru aeroport“.

Candidatul Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean, Marius Bodea, mai constată că „în tot clinchetul de mărgele rostogolite pe parchetul Primăriei Iași, Alexe a «omis» să spună două lucruri: Aeroportul Iași este SINGURUL din România care nu a fost trecut în Planul Strategic de Investiții în Infrastructură pe anii 2020 - 2030, atlfel spus 0 (zero) lei pentru dezvoltare de la autoritățile centrale și 0 (zero) euro din fonduri europene! Apoi, faptul că, spre deosebire de alte proiecte, precum autostrada București - Brașov, autostrada Sibiu - Pitești ori alte zeci de proiecte de investiții în infrastructura rutieră, autostrada Iași - Tg. Mureș lipsește cu desăvârșire, deși aceasta - prin legea dedicată (votată inclusiv de PNL, după cum bine știe Ministrul Urșilor) - obliga Guvernul să aloce fondurile necesare. 

Dând dovadă de aceeași «maturitate politică» și de același «curaj» care au stat la baza ignorării opiniei ieșenilor, dar și a liberalilor autentici, prin implantarea pesedistului Chirica în sediul PNL din Iași, Ludovic Orban a găsit ieri seară vinovatul pentru faptul că vom fi în continuare izolați ani de zile de restul țării prin refuzarea construirii acestei autostrăzi esențiale pentru dezvoltarea economică a Moldovei: acarul Păun, pe nume său Antonel Tănase, care ar fi postat lista investițiilor pe site-ul Guvernului înainte să i-o prezinte domniei sale.

Nu așa ne-a fost vorba, Costele! Ai promis că vei face totul pentru Iași, oraș și județ care te-au adoptat cu toată generozitatea. Făceți-ne, vă rog, un bine, măturați-vă toate mărgelele care încă se rostogolesc pe parchetul Primăriei și luați-le înapoi la București. Iașul are nevoie de o echipă care să se ocupe competent de problemele sale!“, încheie Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.