anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Marius Bodea, candidat la Primărie: „Ştiu să fac lucrurile mari să se întâmple“

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

„Ziarul de Iaşi“ vă prezintă astăzi candidaţii la funcţia de primar şi ce proiecte au pe lista de priorităţi. Aproape toţi candidaţii se pun de acord asupra unui lucru: trebuie mai multă transparenţă în activitatea instituţiei.

„Ziarul de Iaşi“ a adresat trei întrebări candidaţilor:

1. De ce candidaţi?

2. Care sunt primele trei măsuri/proiecte pe care le veţi implementa dacă veţi fi ales în funcţia de primar?

3. Comentaţi în câteva fraze activitatea DNA din ultimii trei ani.

Vă prezentăm al doilea candidat (selectat în ordine alfabetică):

Marius BODEA:

Director general al Aeroportului Internaţional Iaşi din 2012, Marius Bodea (PNL), în vârstă de 39 de ani, a ocupat în trecut mai multe funcţii publice: director Tehnopolis (2010 - 2011), subprefect şi prefect (2007 - 2009) şi director executiv al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (2005 - 2007). Totodată, Bodea a fost membru în consilii de administraţie la Autoritatea Aeronautică Civilă (2012 - 2014), Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (2012 - 2013), Termorservice (din 2010) şi Aeroport (din 2010). În mediul privat, candidatul PNL la primărie a activat în firme precum Compania Quantum, Lafarge Agregate-Betoane, Petrom, Colas şi TGH Investment. Bodea este economist şi deţine mai multe certificate de expert (administraţie publică, achiziţii publice, formator, evaluator competenţe profesionale, manager proiect). În acelaşi timp este preşedinte al Patronatului Aeroporturilor din România (din 2012) şi al Federaţiei Române a Patronatelor din Aviaţie (din 2013). În plan politic, Bodea conduce organizaţia municipală a PNL Iaşi.

Răspunsurile oferite de către Marius Bodea:

1. Deşi viaţa mi-a oferit numeroase oportunităţi de a-mi face un rost în altă parte, am preferat să rămân în Iaşi, oraşul în care am copilărit şi pe care îl iubesc. Din păcate, din cauza lipsei de viziune a administraţiei din ultimii 13 ani, Iaşul a pierdut competiţia economică cu celelalte oraşe de dimensiunea sa din România. Investitorii mari ocolesc Iaşul pentru că nu au în actuala Primărie un partener de dialog credibil şi profesionist. Imaginea oraşului pol cultural al României a fost umbrită de eşecul calificării în finala mică pentru titlul de capitală europeană a culturii din cauza managementul dezastruos al actualei administraţii. Tinerii din Iaşi încep să migreze spre centre universitare din vestul ţării sau spre Bucureşti pentru că acolo găsesc mai multe oportunităţi economice şi sociale. Iaşul suferă de „hemoragia creierelor“, suferă de lipsa locurilor de muncă, suferă din cauza scandalurilor de corupţie din jurul Primăriei. Iaşul are nevoie de un proiect comunitar mare, care să renască speranţa ieşenilor că şi la noi se poate! Eu am demonstrat că ştiu să fac lucrurile mari să se întâmple, am adus deja Iaşului un prim trofeu prin dezvoltarea uriaşă a Aeroportului în doar 3 ani.

2. Sunt atât de multe lucruri de făcut, încât e dificil de făcut o prioritizare.

a. Transparentizarea totală, la toate nivelurile, a activităţii Primăriei, coroborat cu administrarea reală a cartierelor sub forma unor adevărate primării de cartier, centre ce pot prelua şi elibera toate documentele necesare ieşenilor sau întreprinzătorilor locali, după caz, centre unde se pot plăti taxele şi ridica în timp scurt avizele şi autorizaţiile necesare. Ieşenii nu mai trebuie plimbaţi pe drumuri.

b. Demararea paşilor în vederea modernizării infrastructurii de transport, incluzând aici transportul public, în format metropolitan, regândirea sistemului de trafic, adaptat parametrilor actuali şi de viitor, parcări şi infrastructura secundară de străzi, magistrale pentru biciclete, sisteme park&ride la intrările în oraş. Scoaterea traficului greu din oraş. Există fonduri nerambursabile pentru toate acestea.

c. Deschiderea reală a dialogului cu mediul de afaceri şi gândirea împreună cu acesta a paşilor strategici pentru dezvoltarea afacerilor şi stimularea investiţiilor (locale şi străine), pentru crearea de noi locuri de muncă, prin realizarea, ca prim exemplu, a primului parc industrial în judeţul Iaşi, folosind infrastructura industriala veche a oraşului nostru, lăsată acum în paragina.

3. Legea trebuie să fie aceeaşi pentru toată lumea.

Pe parcursul zilei îi vom prezenta pe toţi cei opt candidaţi.

CITIŢI ŞI:

Viorel Blăjuţ, candidat la Primărie: „Avem nevoie de o administraţie eficientă“

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.