anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Marius Bodea: Chirica profanează memoria Holocaustului și târăște în mocirlă comunitatea evreiască într-o beție de cuvinte de neiertat

GALERIE
Marius Bodea poza
 • Marius Bodea poza
- +

            Referitor la declarațiile domnului Chirica de astăzi, care a mers până într-acolo încât să folosească în legătură cu mine termeni precum „antisemit“, „deșeu“, „sămânță a extremismului european“, ba chiar să mă compare cu persoana... mareșalului Antonescu:

 

 • Reacția domniei sale arată un singur lucru: delir și disperare. Prejudiciile de imagine pe care le-a adus comunității ieșene în urma dărâmării barbare a porții monumentale a Cimitirului Evreiesc din Iași sunt imposibil de cuantificat. Beția de cuvinte de astăzi, dezlănțuirea euforică a tuturor epitetelor pe care le-a folosit denotă o scăpare a oricăror hățuri ale rațiunii, cu atacuri la limita patologicului.
 • Demersul PNL Iași de a adresa o scrisoare către 35 asociații evreiești din Europa și din America de Nord denotă capacitatea de a avea un dialog deschis, public, cu lideri reprezentativi ai lumii iudaice. Nici până astăzi nu am reușit să aflăm exact cine și ce a cerut din partea comunității evreiești ieșene. Deloc întâmplător, în câteva fotografii postate pe site-ul Primăriei Iași, se zărește pe post de reprezentant al Comunității Evreiești din Iași un director al unei instituții de cultură subordonată direct Primarului Municipiului Iași.
 • Întreaga mea activitate, precum și a colegilor mei din conducerea PNL Iași, mulți cu formație solidă intelectuală în domenii precum istoria sau patrimoniul cultural național denotă exact opusul acuzelor lipsite de orice temei ale domnului Mihai Chirica. Ce poți răspunde, altfel, atunci când ești acuzat în fața opiniei publice că vrei să declanșezi un nou Pogrom? Nu există un posibil răspuns politic, ci, eventual, unul de ordin medical. Or, acesta nu este de competența mea sau a colegilor mei.
 • Dacă domnul Mihai Chirica a ales să își sacrifice relațiile bune de până acum cu reprezentanții comunităților evreiești de dragul reprezentanților intereselor imobiliare din Iași, acest lucru îl privește și demonstrează că nu poate scăpa din captivitatea în care singur s-a legat.

Deputat Marius Bodea

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.