Marius Bodea: Chirica profanează memoria Holocaustului și târăște în mocirlă comunitatea evreiască într-o beție de cuvinte de neiertat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: Chirica profanează memoria Holocaustului și târăște în mocirlă comunitatea evreiască într-o beție de cuvinte de neiertat

GALERIE
Marius Bodea poza
 • Marius Bodea poza
- +

            Referitor la declarațiile domnului Chirica de astăzi, care a mers până într-acolo încât să folosească în legătură cu mine termeni precum „antisemit“, „deșeu“, „sămânță a extremismului european“, ba chiar să mă compare cu persoana... mareșalului Antonescu:

 

 • Reacția domniei sale arată un singur lucru: delir și disperare. Prejudiciile de imagine pe care le-a adus comunității ieșene în urma dărâmării barbare a porții monumentale a Cimitirului Evreiesc din Iași sunt imposibil de cuantificat. Beția de cuvinte de astăzi, dezlănțuirea euforică a tuturor epitetelor pe care le-a folosit denotă o scăpare a oricăror hățuri ale rațiunii, cu atacuri la limita patologicului.
 • Demersul PNL Iași de a adresa o scrisoare către 35 asociații evreiești din Europa și din America de Nord denotă capacitatea de a avea un dialog deschis, public, cu lideri reprezentativi ai lumii iudaice. Nici până astăzi nu am reușit să aflăm exact cine și ce a cerut din partea comunității evreiești ieșene. Deloc întâmplător, în câteva fotografii postate pe site-ul Primăriei Iași, se zărește pe post de reprezentant al Comunității Evreiești din Iași un director al unei instituții de cultură subordonată direct Primarului Municipiului Iași.
 • Întreaga mea activitate, precum și a colegilor mei din conducerea PNL Iași, mulți cu formație solidă intelectuală în domenii precum istoria sau patrimoniul cultural național denotă exact opusul acuzelor lipsite de orice temei ale domnului Mihai Chirica. Ce poți răspunde, altfel, atunci când ești acuzat în fața opiniei publice că vrei să declanșezi un nou Pogrom? Nu există un posibil răspuns politic, ci, eventual, unul de ordin medical. Or, acesta nu este de competența mea sau a colegilor mei.
 • Dacă domnul Mihai Chirica a ales să își sacrifice relațiile bune de până acum cu reprezentanții comunităților evreiești de dragul reprezentanților intereselor imobiliare din Iași, acest lucru îl privește și demonstrează că nu poate scăpa din captivitatea în care singur s-a legat.

Deputat Marius Bodea

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Operaţiunea „Gunoiul”

Cătălin ONOFREI

Operaţiunea „Gunoiul”

Când normalul pare ceva complet anormal.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Super-mega

Briscan ZARA

Super-mega

Fără teama că exagerez spun că viitorul nu sună deloc bine pentru televiziunile clasice, le prevăd o dispariţie totală sau cel puţin o trecere în planul doi, cam cum este azi teatrul radiofonic. În curând oricare cetăţean cu o cameră de luat vederi sau un telefon performant va putea avea propriul lui show cu invitaţi importanţi în sufrageria casei. Şi e o activitate perfectă şi fructuoasă pentru noile generaţii care nu îşi găsesc rostul pe lume.

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

Ciprian IFTIMOAEI

Situaţia femeii reflectată în statisticile oficiale

În România, femeile reprezintă 51,1% din totalul populaţiei rezidente (stabile), care se referă la persoanele care au locuit la reşedinţa obişnuită o perioadă neîntreruptă de cel puţin 12 luni înainte de momentul de referinţă. 

Comemorarea unui martir

Mihai DORIN

Comemorarea unui martir

Duminică, 21 februarie ac, Episcopia Romano-Catolică de Iaşi a oficiat o ceremonie de comemorare a preotului martir, Dumitru Matei, executat cu exact 70 de ani în urmă, la 21 februarie 1951, la închisoarea Jilava, în urma unei sentinţe de condamnare la moarte pronunţată de Tribunalul Militar Bucureşti.

pulspulspuls

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Iată care e noua socoteală politică cu vicii! Mihăiţă a dat cu oiştea-n gard

Una la rece pe azi din cotloanele fierbinţi ale politichiei de Bahlui, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.