Marius Bodea (deputat USR): Primăria Iași, înțesată de rude, rubedenii și pile ale politicienilor! Audit pentru evaluarea personalului (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Comunicat de presa (P)

Marius Bodea (deputat USR): Primăria Iași, înțesată de rude, rubedenii și pile ale politicienilor! Audit pentru evaluarea personalului (P)

GALERIE
MariusBodea
  • MariusBodea
- +

Deputatul Marius Bodea solicită realizarea unui audit extern pentru evaluarea personalului din cadrul Primăriei Municipiului Iași. În prezent, costurile cu cei peste 800 de angajați din aparatul de specialitate al Primăriei se ridică la 10 milioane euro pe an. În schimb, calitatea serviciilor publice e din ce în ce mai slabă.

Presa locală a relatat că cel puțin 51 familii sunt angajate în cadrul Primăriei. Pratic, actuala conducere a Primăriei a construit în ultimii ani un sistem clientelar, în care au avut acces la funcții bine retribuite în administrația locală doar cei cu pile și relații.

„Sistemul PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) a devenit normă la Primăria Iași. Tineri valoroși aleg să plece din Iași pentru un loc de muncă mai bun în străinătate pentru că nu sunt rudele unor sus-puși din Primărie, nu sunt cunoștințele primarului sau ale viceprimarului, ori nu fac politică pentru cei din conducerea Primăriei. Cetățenii sunt nevoiți să stea la cozi la Primărie sau să aștepte cu săptămânile pentru eliberarea unui document, deși schema de personal e supraîncărcată.

Din Consiliul Local vom lupta să punem capăt cumetriilor din primărie. De aceea, solicităm realizarea unui audit extern care să evalueze gradul de încărcare a schemei de personal și eficiența acesteia, să eficientizeze activitatea funcționarilor și, acolo unde există excedent de personal, să propună reorganizarea pentru creșterea calității serviciilor publice. 

Putem economisi câteva milioane de euro în fiecare an dacă vom eficientiza aparatul administrativ și astfel putem crește calitatea serviciilor publice. 

Paradoxal, o schemă de personal supraîncărcată nu înseamnă servicii mai bune, ci trimiterea cetățeanului de la «Ana la Caiafa» pentru ca angajații să își justifice activitatea, proceduri greoaie și pasarea responsabilității”, a spus Marius Bodea, Deputat al Uniunii Salvați România. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.